Lisa Young
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2021 door Patrick Goede

Pastors Ed en Lisa Young verliezen 34-jarige dochter: "We komen hier alleen doorheen met Gods genade"

In een emotionele boodschap aan hun gemeente vertelden pastors Ed en Lisa Young vorige week hoe hun 34-jarige dochter LeeBeth het leven liet. Ze focusten ook op Gods trouw temidden van hun verdriet en rouw. "We komen hier alleen doorheen met behulp van Gods genade."

LeeBeth overleed op 19 januari. Haar moeder vertelt: "In de 30 jaar leiderschap van deze Fellowship Church, zijn we nog nooit zo zwak en kwetsbaar geweest als nu. We hebben eerder pijnlijke situaties meegemaakt waar we uit zijn gekomen maar niet zoals deze. Dit was een dood die niet gepland was. Dit had niet moeten gebeuren, en daarmee omgaan maakt het allemaal nog moeilijker. Daarom willen we vandaag iets delen van wat er gebeurd is."

Depressie
LeeBeth kampte de laatste jaren steeds vaker met gevoelens van angst en depressie, meldt de Christian Post. Volgens haar vader was ze een "originele en creatieve denker". Nadat een tumultueus verlopen relatie in het leven van LeeBeth ten einde was gekomen belde ze op een gegeven moment haar moeder op: "Mam, ik denk dat ik een alcoholist ben."

"Dat zette onze wereld op zijn kop", vertel Ed. "Ze was nooit van het drinken en uitgaan. We konden er niet bij met ons hoofd." LeeBeth komt na een alcoholescapade op Intensive Care terecht. De dokter waarschuwt haar dat "als ze zo doorgaat, ze niet lang meer leeft."

Corona
Door de coronamaatregelen komt LeeBeth thuis te zitten. Iets wat haar ouders zien als een worsteling voor haar. "Ik wist gelijk dat dit moeilijk voor haar zou zijn", zegt Ed. Dan krijgt moeder Lisa een vreemd FaceTime-belletje van haar dochter. Ze vraagt Ed om te gaan checken of alles goed is met LeeBeth. Ed vindt zijn dochter "in een staat waarin je je kind nooit wil aantreffen".

LeeBeth wordt naar een therapeut gebracht en zegt "te willen leven, er doorheen te komen, en beter te willen worden." Pastor Ed legt haar in de kamer naast zijn kantoor om bij te slapen. Ze wilde niet naar het ziekenhuis. "Ze was aan het schudden en ik legde haar rustig neer om de grote hoeveelheid alcohol te verwerken." De pastor werkt vervolgens verder aan zijn preek als hij een raar geluid hoort. LeeBeth lijkt weer een aanval te hebben. "Ik dacht dat ze ter plekke gestorven was", zegt Ed.

Uiteindelijk wordt LeeBeth met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Helaas kunnen haar ouders niet mee vanwege de coronamaatregelen. LeeBeth sterft vervolgens onder de lofprijs van haar familieleden via FaceTime in het ziekenhuis. "De dokter kwam binnen en ik vergeet nooit meer wat hij zei: 'We kunnen niets meer voor haar doen'", aldus Ed Young.

Pastor Ed en Lisa Young vragen om gebed in deze moeilijke tijd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen