sneeuwstorm texas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2021 door Redactie

Texaanse kerken openen deuren voor onderdak in extreme winterse weersomstandigheden

Waar het Amerikaanse Texas normaal een mild en warm klimaat kent, is de temperatuur nu lager dan ooit. Kerken bieden onderdak aan mensen in nood, meldt de Christian Post. "We zullen niemand wegsturen", reageert een woordvoerder van Lakewood Church in Houston, een van de grootste steden van Texas.

Heel Texas is getroffen door een zware winterse storm. Veel woningbouw is hier niet tegen bestand, waardoor de stroom uitviel. De overheid waarschuwt voor het risico op vergiftigingen en ongelukken bij verkeerd gebruik van eigen stroomgeneratoren. Daarnaast is het dringende advies om niet de besneeuwde weg op te gaan.

Kerken delen dekens uit en hebben bedden voor daklozen en anderen in nood. De mensen vinden onderdak in de warme kerken. "Gisteravond verbleven twaalf mensen in de kerk. We verwachten vandaag nog meer mensen vanwege de stroomuitval", aldus de woordvoerder van Lakewood Church.

Don Perschell is pastoor in de episcopale kerk in de stad Denison. Hij geeft in een interview aan dat ze rekening houden met de coronamaatregelen bij het beschermen van de mensen tegen de extreme weersomstandigheden. "Mensen moeten een mondkapje dragen. Wanneer zij deze niet hebben, krijgen ze er een van ons. Iedereen krijgt een afgeschermde plek waar ze zich geen zorgen hoeven te maken over ongewenste contacten", aldus Perschell.

Ook Church Under the Bridge uit San Antonio opent haar deuren. De gemeente richt zich vooral op het helpen van daklozen. "Niemand zou buiten moeten slapen, tenzij dat hun eigen keuze is. Er zijn veel mogelijkheden", schrijft de gemeente in een bericht op Facebook.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen