Brian Houston
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 februari 2021 door Redactie

Hillsong-oprichter Brian Houston kondigt groot nieuws aan over zijn leiderschap

Brian Houston en zijn vrouw Bobbie hebben aangekondigd langzaam hun taken als leiders van Hillsong over te dragen. Hierbij wijst Houston op de snelle groei van Hillsong Church en het verlangen ruimte te geven aan een nieuwe generatie. "Ik heb mijn ziel onderzocht, gebeden en nagedacht over de toekomst en de kant waar de kerk nu naartoe gaat. Het is goed voor Bobbie en mij om verder te gaan", citeert de Christian Post de voorganger uit Sydney, Australië.

Hillsong werd 38 jaar geleden opgericht door Brian en Bobbie Houston. Het echtpaar zag hoe de kerk uitgroeide tot een wereldwijde denominatie. Hillsong heeft gemeentes in 24 landen en telt ongeveer 123 locaties, waaronder in Amsterdam en Rotterdam. Volgens de voorganger van de wereldwijde megakerk is het 'onmogelijk en ongezond' om de kerk als individu te leiden. "Ik ben aan het kijken hoe ik de taken in de komende jaren kan overdragen voor ons veertigjarig bestaan", aldus Houston.

Houston heeft zijn oog onder anderen op het Britse voorgangersechtpaar Gary en Cathy Clarke van Hillsong Church Londen gericht. Ze zullen zich meer gaan richten op wereldwijde bestuurlijke taken.

Recent kwam de populaire kerk meerdere keren negatief in de publiciteit. Zo gingen er geruchten van het misbruik van de collecteopbrengst door leiders van Hillsong gemeentes in het Amerikaanse Californië en Texas. Daarnaast werd de voorganger van Hillsong New York Carl Lentz ontslagen wegens meerdere buitenechtelijke relaties en getuigde voorgangersdochter Anna Crenshaw van seksueel misbruik door een medewerker van de Hillsong Bijbelschool in Australië.

Reacties

B
Leiderschapsmodel? Staat niet veel over in, in dit artikel?

Komen gewoon andere leiders, staat er...

Misschien iets verder uitwerken?

Bram
K
Leer gewoon van de protestanten. Decentraal kerkmodel, waarbij afgevaardigden deel nemen aan overlegstructuren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen