segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 februari 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers: "Beëindig EU-kandidaatlidmaatschap Turkije"

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft zich op Twitter hard uitgesproken over de Turkse invloed in Nederland. Hij roept daarbij zelfs op om het Turkse EU-kandidaatlidmaatschap te beëindigen. Reden is een geheime ‘Turkse analyse’ van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) die is uitgelekt en door HP De Tijd werd gepubliceerd.

De NCTV maakt zich zorgen over de opkomst van het salafisme onder Turkse Nederlanders. De Turkse president Erdogan zou daar een grote rol in spelen. In de uitgelekte nota schrijft men dat Erdogan een bewuste islamiseringsstrategie uitvoert die van invloed is in Nederland. Volgens de nota geeft Erdogan ruimte aan salafistische en soms zelfs jihadistische organisaties die banden hebben met Turkse instellingen in Nederland. Daardoor kan de Nederlandse veiligheid wellicht in gevaar komen. Ook valt er in het rapport te lezen dat de Turkse gemeenschap in Nederland kwetsbaar is voor beïnvloeding vanuit Turkije.

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers trekt zijn conclusies naar aanleiding van de gelekte analyse: “De Turkse invloed in Nederland is meer dan zorgelijk”, stelt hij op Twitter. “Des te belangrijker dat we ook als land pal staan voor vrijheid en recht. Daarom: beëindig het Turks EU-kandidaatlidmaatschap, leg buitenlandse financiering vanuit onvrije landen aan banden en erken de Armeense genocide.”

Reacties

W
Helemaal mee eens!
Moedig van Gert Jan Segers!
En de NATO? En de dubbele nationaliteiten? Het is zaak dat mensen door hun keuze duidelijk aangeven aan welke natie ze loyaal zijn.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen