Lotte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET EH

 

“Wat ik het allerbelangrijkst vind, is om te ontdekken wat God wil dat ik ga doen”

“Ik begon op de opleiding Onderwijsassistent, maar switchte halverwege het jaar naar Maatschappelijke Zorg. Dit was ook niet dé opleiding voor mij en uiteindelijk maakte ik opnieuw een switch, naar Dienstverlening, maar ook daar had ik niet het idee dat ik op mijn plek zat. Lotte (18) uit Vlissingen vertelde ons waarom zij de M-Route aan de Evangelische Hogschool volgt.

De Evangelische Hogeschool is een interkerkelijk stichting met als missie jongeren toe te rusten vanuit bijbels fundament op het gebied van studie, beroep, kerk en maatschappij. De EH wordt niet gesubsidieerd door de overheid.

Momenteel werk ik achter de balie van een verzorgingstehuis in Middelburg. Mijn moeder wees me op een advertentie van de M-Route in het Reformatorisch Dagblad en daarom ben ik gaan kijken of de EH wat voor mij was. Ik heb het ook met mijn mentor op school besproken en het leek ons een goede stap voor mij.

"Soms vind ik de toekomst zwaar. Ik sta aan het begin van mijn leven en ik heb het idee dat mijn studiekeuze perfect moet zijn"

Perfecte studiekeuze
Soms vind ik de toekomst zwaar. Ik sta aan het begin van mijn leven en ik heb het idee dat mijn studiekeuze perfect moet zijn: het moet passen bij wie ik ben, ik moet mijn passie erin kwijt kunnen en ik wil het leuk vinden. Soms zou ik willen dat ik dat hele proces van keuzes maken al achter de rug had, maar ja, dat gaat natuurlijk niet.

Veel ruimte voor geloof
Ik hoop dat ik op de EH een goede opleiding vind. Dat vind ik belangrijk, omdat een opleiding voor mijn gevoel een groot deel van de rest van mijn leven bepaalt. Ik weet ook wel dat er altijd iets kan gebeuren en dat je in het leven ook nog een andere kant op kunt gaan, maar toch. Wat ik het allerbelangrijkst vind, is om te ontdekken wat God wil dat ik ga doen. Vragen over het geloof heb ik altijd heel interessant gevonden en ik ben blij dat hier tijdens de M-Route veel ruimte voor is.”