Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 februari 2021 door Wilma Veen

Als de hemel voor je opengaat, klaart de lucht op

Als de hemel voor je opengaat, klaart de lucht op.

Hoeveel vijanden heb jij? Ik hoop dat je niet antwoordt: ‘ontelbaar’.

Waar hebben jouw vijanden zich verstopt?

Vijanden in je hoofd?
Vijanden in je gevoel?
Vijanden om je heen?

De Israëlieten hadden helaas ontelbare vijanden. God wilde hen beschermen, maar ze liepen weg, onder Zijn bescherming vandaan. Ze zochten hun heil bij afgoden die de buren ook hadden. Die kon je tenminste zien! 

Bovendien, als Israëliet wist je dat iedereen in je omgeving enthousiast was over die goden, dus wie ben jij dan om te denken, dat de onzichtbare God van Israël beter zou zijn?  

Wat nou als de hemel voor jou opengaat?
Dat overkwam Gideon: “De zoon van Joas, Gideon, was op dat moment bezig om daar in de druivenpers de tarwe uit de halmen te kloppen. Hij hoopte dat de Midianieten het zo niet zouden merken. De engel van de Heer ging naar hem toe en zei tegen hem: "Dappere held, de Heer is met je!" (Richters 6:11-12, BB 

Gideon was bang voor de Midianieten en wilde niet door hen opgemerkt worden. Toch hield hem dat niet tegen om te doen wat voor hem belangrijk was.  

Terwijl jij angstig doet waarvan jij weet dat je dat moet doen, noemt God jou een ‘dappere held’.  

Wat maakt je dan dapper? Je bent dapper als je in jouw angst Gods hulp vraagt. Vertrouw, ook al zie je nu nog niet concreet wat jouw gebed oplevert. 

Zet een stap in geloof.

Kijk naar boven.

Zie de hemel open voor jou.

Zullen we samen bidden? “Help mij, Heer, om met knikkende knieën dapper te wandelen. Ik wil me niet laten leiden door angst, maar door U. Help mij. Met U kan ik dapper zijn. Ik wil vandaag in ieder geval 1 stap zetten door te zeggen: “Ik vertrouw op U.” Amen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen