Peter Schalk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Is er bij ongeboren leven wel of niet sprake van een kind?, vraagt SGP-senator Peter Schalk

'Spreken de initiatiefnemers nu wel of niet van een ongeboren kind?' vraagt SGP-senator Peter Schalk aan GroenLinks-Eerste Kamerlid Özutok. Dit kwam ter sprake in de week dat SGP-leider Kees van der Staaij D66-lijsttrekker Sigrid Kaag uitdaagde voor een abortusdebat. Bekijk het antwoord van Özutok in onderstaande video.

Reacties

K
Keurige manier waarop het debat wordt gevoerd.

Uit het ontwijkende antwoord valt Özutok valt wel op te maken dat zij ook wel de discrepantie voelt tussen enerzijds het rechts op abortus en anderzijds het recht op registratie van doodgeboren kinderen. Het is dan wel heel erg hoe de ouders er tegen aan kijken.

P
"Er zijn geen juridische consequenties", zegt mw. Özutok. Maar er zijn wel degelijk logische consequenties. Als het geen kind is, wat registreer je dan? Als het geen kind is, wat is het dan? Een miskraam is een natuurlijke abortus (zo heet het ook). Het is niet logisch om in deze onderscheid te maken tussen een natuurlijke en een kunstmatige abortus. Deze mevrouw heeft zichzelf volledig vastgepraat.
P
Door ongeloof is er geen kennis van wat de bijbel ons zegt zo ook het onbegrip van het ongeboren leven een schepping van God waar ieder in het boek des levens staat bij God na de conceptie dus leven in het prille begin.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen