Blessing box
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

15 februari 2021 door Patrick Goede

Kerk opent 'Kast vol zegeningen' voor mensen in nood

Een kerk in New York heeft een "kast vol zegeningen" in het leven geroepen om mensen die in nood verkeren te helpen. In de kast zitten verschillende soorten eten, gezichtsmaskers, mutsen, toiletspullen, handschoenen en hoeden. "Er bevinden zich ook kaarten in waarop je plekken vindt die je naar hulpbronnen leiden. Voor mensen die geen toegang hebben tot andere media", zegt diaken Diana Leiker van de kerk.

Maar dat is nog niet alles. In de kast bevindt zich ook een klein compartiment waar je gebedsverzoeken in kunt doen. Diana Leilker: "Er is één persoon die twee keer per week de gebedsverzoeken ophaalt zodat we er met een grotere groep voor kunnen bidden. De gebeden worden ook in de gebedslijst van de kerk opgenomen."

Volgens de diaken is de kast vol zegeningen een manier om aan de buren en naasten te laten zien dat er naar hen omgekeken wordt. "Dit doen we als we reageren op Mattheüs 25 vers 35: 'Ik had honger en jullie hebben Mij te eten gegeven, Ik was dorstig en jullie gaven mij te drinken, Ik was een vreemdeling en jullie verwelkomden Mij'. We werken samen, verenigd in ons doel en om Christus in deze wereld te zijn."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen