hillsong worship
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 februari 2021 door Redactie

Opnieuw melding seksueel misbruik door medewerker Hillsong

Opnieuw is er melding gedaan van seksueel misbruik door een medewerker van de Hillsong Church in Australië. Het gaat om het misbruik van voorgangersdochter Anna Crenshaw uit het Amerikaanse Philadelphia op een feestje van Hillsong-studenten door Jason Mays. "Ik verwacht niet van Hillsong dat zij deze slechte dingen kunnen voorkomen. Dit kan binnen elke organisatie gebeuren. Ik verwacht wel van Hillsong om naar slachtoffers om te zien en met hen in contact te blijven. Dit aspect ontbreekt", aldus de vader en voorganger Ed Crenshaw in gesprek met de Christian Post.

Anna Crenshaw verhuisde naar Australië om hier de Bijbelschool te volgen in 2015. Op een avond vroeg een vriendin of ze met haar naar een feestje van een ander gemeentelid wilde gaan. Ze ging in op de uitnodiging. Op het feestje dronk Mays opvallend veel, volgens Crenshaw. Ze had niet door wat er gebeurde, tot de Hillsong-medewerker zijn hand tussen haar been plaatste. Een omstander had door wat er gebeurde en bood aan Anna en haar vriendin naar huis te brengen. "Toen ik opstond greep Jason mij vast en raakte hij mij opnieuw aan op mijn billen en kruis; en zoende hij mijn buik", vertelt het slachtoffer.

Het misbruik maakte diepe indruk op Crenshaw en bracht trauma's naar boven uit haar kindertijd waarin ze misbruikt was door een jeugdleider. De studente zocht hulp bij een therapeute om over het misbruik te praten. Hier kreeg ze het advies om melding te maken van het misbruik, maar de studente hield nog twee jaar haar mond. "Toen Anna melding deed van het misbruik bij Hillsong voerde zij meerdere gesprekken met de organisatie. Het duurde drie maanden tot ze in gesprek gingen met Jason Mays. Dit is een grote misstap in het aanpakken van seksueel misbruik", aldus voorganger Crenshaw, de vader van de studente.

In januari 2020 werd Mays schuldig bevonden van het misbruik. Hij is voorwaardelijk veroordeeld voor twee jaar en moet verplicht in therapie. Daarnaast geeft een Hillsong-voorganger aan dat Mays voor twaalf maanden niet meer welkom is in de gemeente en zijn taken als administratief medewerker en zanger per direct naast zich neer moet leggen. "Er moet oprecht berouw en bekering plaatsvinden voor herstel op een Bijbelse manier", aldus pastor Crenshaw. "Voor zover ik weet is dit nu niet het geval."

Het is niet de eerste melding van seksueel misbruik door een medewerker van de wereldwijde megakerk. Hillsong-voorganger Carl Lentz uit New York werd in 2020 schuldig bevonden van meerdere seksuele affaires. Daarnaast kwam de gemeente recent negatief in de publiciteit wegens geruchten over misbruik van collectegeld.


Seksueel misbruik
- Mara werd ritueel misbruikt: “Als God almachtig is, hoe kon Hij toekijken en niets doen?”
- Schokkend onderzoek bevestigt misbruik en verkrachting door Ravi Zacharias
- Landelijke publiciteit voor Duitse evangelische
- Andries spreekt over seksueel misbruik: "Het beeld van God als Vader raakt bij slachtoffers vaak verknipt"
Meer over Seksueel misbruik »

Reacties

Grote kerken, veel geld en veel macht en de mogelijkheid door deze grote kerken om de zaak "onder de pet te houden"..........grote kerken niet per definitie een veilige omgeving.....
H
Helaas komen deze zaken ook in kerken voor. Het lijkt erop dat Hillsong daar op een goede manier mee om probeert te gaan. Zowel bij Carl Lentz, de collectegelden, en ook dit verhaal is er een passende reactie van Hillsong.Laatste alinea klopt echt niet. Sexueel misbruik is totaal iets anders dan sexuele affaires, en misbruik collectegelden is ook geen sexueel misbruik. Ook in deze situaties is er een passende reactie van Hillsong geweest.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen