homogeneing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 februari 2021 door Patrick Goede

Homogenezing wordt binnenkort strafbaar: goed of niet?

Onlangs heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen tegen homogenezing, ook wel homoconversietherapie of homogenezingstherapie genoemd. CIP.nl vroeg in Veenendaal, Driebergen en Utrecht mensen op straat naar hun mening over deze nieuwe wet. Ook gaven Herman van Wijngaarden, advocaat Lineke Blijdorp en ds. Van der Sluijs hun visie op de zaak. 

"Er komt een wet toch die dat strafbaar gaat maken?" zegt een jonge vrouw uit Utrecht. "Dat vind ik een goed idee ja." Een vrouw uit Veenendaal vindt het juist "fijn" als homoseksuelen therapie krijgen. "Ze zitten vaak met zichzelf in de knoei. Dan weten ze misschien beter hoe ze in elkaar zitten en hoe ze ermee om kunnen gaan. Ik vind dat sommigen er heel overdreven mee omgaan. Dan noemen ze elkaar schatje of liefje en gaan ze openlijk staan kussen en doen. Dat doen getrouwde stellen toch ook niet?"

Wanneer de beïnvloeding van buitenaf op het homo-zijn strafbaar moet worden is toch voor velen een lastige vraag. "Iedereen moet voor zichzelf daar een eigen keuze in maken. Als iemand dat heel erg als zonde ziet, zie ik dat als fout, maar zolang je dat niet uitdraagt... Als je het voor jezelf houdt en er geen andere mensen mee lastig valt, dan denk ik: jammer dat je niet wat ruimdenkender bent maar dan leg je in ieder geval niemand iets op."


CIP Video's
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Gerdien verloor haar dochter Miriam (6) in Albanië: "God sprak tot mij in de chaos"
- Jan Pool geschrokken van polarisatie: "Christelijk Nederland, waar zijn we mee bezig?"
- Dominee Hettema stelt transgenders opnieuw voor in zijn gemeente: "Het is geen ziekte"
Meer over CIP Video's »

Nog geen CIP+ lid? Start nu je gratis maand!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een verwarring over homofilie, terwijl de Bijbel toch zo duidelijk is (zonder wie dan ook te verwerpen, want God wil het goede voor elk mens). Overigens heb je de Bijbel strikt genomen niet eens nodig voor een gezonde visie erover want denk alleen al aan de complementariteit van de geslachtsorganen. Dat was geen vergissing van God.
Merkwaardig dat het niet strafbaar is als je van gender wilt veranderen.
Zo'n verbod is vast wel ergens in strijd met de grondwet. Iedere volwassen persoon mag toch immers zijn therapie zelf kiezen?
Toon meer reacties (11)