pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 februari 2021 door Redactie

Petitie voor Pakistaans echtpaar in dodencel ruim 16.000 keer ondertekend; hoger beroep dient vandaag

Een petitie om het Pakistaanse echtpaar Shafqat en Shagufta uit de dodencel te krijgen, is in enkele dagen tijd ruim 16.000 keer ondertekend. Afgelopen vrijdag overhandigden Joël Voordewind (Tweede Kamerlid ChristenUnie) en Jan Dirk Nifterik (directeur Hulp Vervolgde Christenen) de petitie aan de Pakistaanse ambassadeur.

Vandaag start als het goed is de hoger beroepszaak van het echtpaar. Zij zitten al sinds 2014 in de dodencel op verdenking van blasfemie. Een jaar eerder werden ze opgepakt omdat er vanaf de telefoon van Shagufta sms’jes met een blasfemische inhoud zouden zijn verstuurd. Er zou echter bewijs zijn dat de veroordeling ten onrechte plaatsvond. ChristenUnie en Hulp Vervolgde Christenen (HVC) stellen dat er geen eerlijk proces heeft plaatsgevonden. Ook werd het hoger beroep telkens opnieuw uitgesteld.

“Al jaren zit het Pakistaanse echtpaar Shafqat en Shagufta onterecht in een dodencel”, aldus Voordewind. “Vol onzekerheid en met veel psychisch en fysiek leed wachten zijn hun hoger beroep af, die keer op keer wordt uitgesteld. Bovendien groeien hun kinderen al die jaren zonder hun ouders op. Nu 15 februari de zitting van het hoger beroep gepland staat, is dit hét moment om in actie te komen. Onze oproep aan de Pakistaanse overheid: spreek ze vrij!”

Het echtpaar wordt verdedigd door Saif-ul-Malook die eerder ook Asia Bibi vrij wist te krijgen. Wanneer het echtpaar vrijgesproken wordt, zullen ze alsnog onder moeten duiken. In veel van deze gevallen neemt de Pakistaanse bevolking, opgehitst door islamitische geestelijken, dan namelijk het recht in eigen hand.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen