sevond love
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2021 door Redactie

SGP Rhenen probeert tevergeefs reclame Second Love te verbieden

Ook een tweede poging van de SGP in Rhenen om reclameposters van datingsite Second Love te verbieden, is mislukt. Het voorstel van de christelijke partij werd in de gemeenteraad enkel gesteund door de andere christelijke partijen. Dat was niet genoeg, zo meldt De Gelderlander.

De reclameposters van Second Love is al geruime tijd onderwerp van gesprek in de gemeenteraad van Rhenen. Het is de SGP een doorn in het oog dat er in bushokjes reclame kan worden gemaakt voor vreemdgaan. Eerder werden de posters verwijderd nadat de SGP geklaagd had. De gemeenteraad vond echter dat dit niet zonder hen besloten had moeten worden en nam vervolgens een motie aan waardoor het toch mogelijk werd om weer posters op te hangen.

Die reclameposters kwamen er vervolgens ook weer in Rhenen. Daarom heeft de SGP een nieuwe poging gedaan om de posters te verbieden, dit keer via de gemeenteraad. De partij vindt reclame die ontrouw en echtscheidingen bevordert niet passend. Men diende daarom een voorstel in waarin staat dat het voortaan verboden is om teksten of afbeeldingen in de openbare ruimte te plaatsen die discriminerend zijn of in strijd met de zedelijkheid.

Alle niet-christelijke partijen stemden tegen het voorstel. Zij menen dat de Reclame Code Commissie hierover gaat.

Lees ook: SGP pleit opnieuw voor krachtige stellingname tegen overspelreclame.

Reacties

Als men dit soort reclmes toestaat, dan moet men niet gek opkijken als er allerlei maatscahppelijke problegaan ontstaan
Gewoon die reclame ruimte opkopen en er iets opbouwends "posten" zou ik zeggen
Dat alle niet-christelijke partijen tegen dit voorstel stemden, snap ik wel. Reclameposters brengen geld in het laadje. Dat zij zeggen, dat de Reclame Code Commissie hierover gaat, zal waar zijn. De leden van deze Commissie vinden, dat overspelreclame moet kunnen. Hoe zullen zij daar zelf ook op tegen kunnen zijn, als zij mogelijk zelf ook wel eens ‘vreemdgaan’. Ik vind niet, dat wij christenen hierover een te hoog woord moeten voeren. Wees maar blij, wanneer je ervoor bewaard werd. Want wie meent te staan,…. En oordeelt niet, opdat…
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen