john macarthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2021 door Redactie

Voorganger John MacArthur verdient jaarlijks meer dan half miljoen dollar

De Californische voorganger John MacArthur zou jaarlijks meer dan een half miljoen verdienen aan zijn bediening. De website van The Roys Report, een organisatie die zich inzet voor het aankaarten van problematiek binnen Amerikaanse kerken, vermeldt de jaarlijkse inkomenscijfers van de voorganger. Woordvoerder van de predikant, Phil Johnson reageert in gesprek met de Christian Post op de bevindingen. "Het was een uiting van dankbaarheid", aldus Johnson.

"De 400.000 dollar aan inkomsten in 2011 die zijn gerapporteerd betreft een eenmalige gift voor het schenken van een zeldzame versie van een King James Version Bijbel", reageert woordvoerder Phil Johnson. "Daarnaast was het bedrag een uiting van dankbaarheid voor 40 jaar trouwe dienst op de kansel." Volgens de woordvoerder is het salaris van MacArthur meer dan terecht. "Hij heeft talloze boeken geschreven die als hij jaren in de hemel zal zijn nog zullen worden verkocht."

Volgens The Roys Report is het dubbel dat MacArthur zoveel geld ontvangt en in villa's leeft, maar ook predikt over een sobere levensstijl. De voorganger sprak zich regelmatig negatief uit over hoge salarissen en de wereldse levensstijl van voorgangers zoals Carl Lentz van Hillsong. Hij noemde het schandelijk hoe voorgangers van populaire kerken profiteren van de inkomsten door de maandelijkse tiende collectes, waarin gemeenteleden 10 procent van hun inkomen afstaan.

De bekende evangelical ontvangt volgens The Roys Report niet alleen een salaris voor het leiden van Grace Community Church (GCC) in Los Angeles, een gemeente met duizenden leden. Andere inkomstenbronnen zijn het digitale platform van de gemeente, Grace For You (GFY), en de theologie-opleiding, The Master’s University and Seminary (TMUS). Volgens The Roys Report, een website die problemen in de Amerikaanse kerk aankaart, verdient MacArthur 402.000 dollar per jaar aan GFY. Daarnaast ontvangt hij jaarlijks ongeveer 103.000 dollar voor zijn werk bij TMUS.

Het is onduidelijk hoeveel MacArthur jaarlijks precies ontvangt van GCC, maar naar schatting loopt zijn salaris van de afgelopen jaren in totaal opgeteld op tot 12,8 miljoen dollar. MacArthur is de eigenaar van drie huizen die bij elkaar opgeteld miljoenen waard zijn. De zoon en schoonzoon van de voorganger zouden tevens een royaal salaris en een rentevrije lening ontvangen van de organisaties.

Reacties

W
'Ze preken kruis, maar ze bedoelen munt'.
J
Hoi Kees,

Dit is ook het advies van Jezus aan de schare en Zijn discipelen:

Daarom, al wat zij u zeggen, dat gij houden zult, houdt dat en doet het;

maar

doet - niet - naar hun werken; want zij zeggen het, en doen het - niet.

Waar moet ik op letten:

Maar de meeste van u zal uw dienaar zijn.

En wie zichzelven verhogen zal, die zal vernederd worden; en wie zichzelven zal vernederen, die zal verhoogd worden. Matt 23:3,11,12
J
Deze dominee zal ook zich voor God moeten verantwoorden, het is in triest, maar komt in Amerika vaker voor.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen