Max Lucado
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 februari 2021 door Patrick Goede

LHBT-protesten vanwege 'homofobe' leer van christelijke auteur Max Lucado

Na Franklin Graham heeft nu ook Max Lucado last van LHBT-protesten op de plaats waar hij wil voorgaan: de National Cathedral in Washington. In een petitie aan de pastoor van de kathedraal stond dat Lucado "serieuze schade" zou kunnen toebrengen aan de LHBT-gemeeschap als hij als gastspreker zou komen preken in de kerk. Dat meldt de Christian Post.

Uiteindelijk besloot de Kathedraal om de spreker gewoon zijn gang te laten gaan. Lucado uitte in 2004 zijn zorgen over het homohuwelijk. Hij was bang dat het kon leiden tot meer gevallen van incest en beestachtige taferelen. De LHBT-beweging wees daar de kerk op in de petitie.

Pastoor Dean Randy Hollerith zegt in reactie op de petitie: "Als we alleen omgaan met mensen die hetzelfde vinden als wij, dan bevinden we ons op een gevaarlijke en eenzame plek. Mijn hoop is dat alle kerken en geloofsgemeenschappen manieren zullen vinden om hun deuren open te stellen voor perspectieven die anders zijn."

Reacties

K
2004. Dat is 17 jaar geleden. Als je niets meer van na die datum kunt vinden, dan ben je wel heel erg spijkers op laag water aan het zoeken.
P
Ook in een huwelijk tussen man en vrouw komt helaas incest voor. Een homohuwelijk hoeft niet daartoe te leiden. Daar gaat Lucado de fout in. Maar Een huwelijk tussen man en vrouw is nog steeds de Bijbelse weg.
Waarom zou het schadelijk zijn als je de bijbelse boodschap verkondigt, die door God tot ons heil aan alle mensen is gegeven? En waarom moet je er dan tegen protesteren?
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen