Boekwinkel Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 februari 2021 door Dirk van Genderen | Israël Today

Antizendingsorganisatie eist stopzetting verkoop boek van Messiasbelijdende Joden

In Israël is ophef ontstaan over het boek ‘De Mythe van het Mondelinge Recht’, geschreven door twee Messiasbelijdende Joden. De auteurs trekken de legitimiteit van de Mondelinge Wet in twijfel, die de basis vormt van het Rabbijnse Jodendom. Volgens de Joodse antizendingsorganisatie Yad L’Achim is dit boek een antisemitische aanval op het Jodendom en een poging om Joden ertoe te verleiden christen te worden.

Maar E-vrit, Israëls grootste online boek- en e-boekverkoper, weigert het boek te verwijderen uit het assortiment. Het boek is geschreven door dr. Eitan Bar en dr. Golan Brosh en wordt uitgegeven door het Israel College of the Bible in Netanya.

Ultraorthodoxe Joodse groepen zijn verontwaardigd dat E-vrit zou helpen bij de verspreiding van Messiaans-Joods materiaal, in het bijzonder een boek dat zich richt tegen het fundament van het moderne Rabbijnse Jodendom. Dit is veel meer gericht op de Mondelinge Wet, zoals belichaamd in de Talmoed, dan op de Bijbel zelf.

"De missionarissen maken gebruik van internet, inclusief E-vrit, om zoveel mogelijk bange, wanhopige en verveelde mensen te bereiken tijdens de lockdown", aldus Yad L’Achim, die eist dat de verkoop van het boek onmiddellijk wordt stopgezet.

Guy Ben-Nun, directeur van E-vrit, weigert in te gaan op de eis van Yad L’Achim. In een schrijven aan de organisatie geeft hij aan dat hij de vrijheid van meningsuiting, van keuze en van godsdienst wil beschermen. Yad L’Achim ziet het schrijven van Ben-Nun als een demonstratie van onwetendheid.

Bovenstaand bericht verscheen via Israël Today in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

Is het zo erg als Joden ertoe ‘verleid’ worden om christen te worden? Dat is toch het mooiste wat er is? Dat vond Paulus ook. Dan wordt een Jood een ware Jood (Rom. 2:28 en 29).
Zowel Paulus als die ware Jood, die bekeert is, zijn dan christenzionisten.
Zie de video van

ONE FOR ISRAEL Ministry. Hoe de joods messiaanse gemeente een geweldige groei door maakte. Het maakt ook duidelijk hoe groot en waarom er zoveel weerstand is om in Yeshua de Messias te zien.

The 3 Reasons Why Jews Don't Believe In Jesus & Israel Evangelism Report (By Eitan Bar)https://www.youtube.com/watch?v=ynnjGKwVTjg

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen