kerk new york
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2021 door Redactie

Versoepeling strenge coronamaatregelen voor kerken in New York

Het gerechtshof van New York heeft een uitspraak in voordeel van kerken wat betreft de coronamaatregelen gedaan. Na een vaste limiet op het aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten, vindt het gerechtshof dat deze maatregel onterecht is, meldt de Christian Post. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor kerken om samen te komen. 

Volgens de voorzitter van belangenbehartiger Becket Fund for Religious Liberty Eric Rassbach, wilde gouverneur Cuomo koste wat kost voorkomen dat het verbod op grotere kerkelijke samenkomsten werd opgeheven. "De gouverneur probeert het bewijs tegen te gaan dat het sluiten van kerken en synagogen niet gebaseerd was op de volksgezondheid, maar op de politiek. De uitspraak van de rechter is goed nieuws voor synagogen, kerken en andere plaatsen van aanbidding in New York", aldus Rassbach. 

In New York mochten in rode risicogebieden maximaal 25 procent van de kerkbanken bezet worden met een maximum van 10 mensen. In oranje gebieden lag dit percentage op 33 procent, met een maximum van 25 aanwezigen. De maatregelen werden door gouverneur Andrew Cuomo vijf keer verlengd na het aankondigen van de coronamaatregelen voor kerken in oktober.

Niet alleen christenen, maar ook andere gelovigen en verschillende politici zijn blij met de uitspraak van de rechter tegen het beleid van Cuomo. Diverse politici gaven aan het niet eens te zijn met de coronamaatregelen die de gouverneur keer op keer bleef verlengen. "Brooklyn is geen rode zone meer", zei een rechter van het Hooggerechtshof, Amy Coney Barrett.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen