China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 februari 2021 door Patrick Goede

Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte

Kinderen in China worden geïndoctrineerd met het idee dat het christendom een gevaarlijke sekte is. Dit doet de regering volgens CBN News zodat de kinderen leider Xi Jinping leren aanbidden in plaats van God.

De kinderen zouden jarenlang getraind worden om christelijke zienswijzen bij hun ouders te herkennen en aan te kunnen geven bij de overheid. Ook worden er meldingen gedaan dat kinderen ideeën en gedachten meekrijgen die zijn verankerd in het atheïsme.

Een christelijke moeder vertelt: "Voor schooltijd leerde ik mijn kind over Gods schepping, en hij geloofde het. Maar na onderwezen te zijn op school lijkt mijn kind een ander persoon. In dit atheïstische China wordt mijn kind geleerd om God te haten."

President Xi Jinping heeft alle religies opgedragen om zich te vormen naar de idealen van de communistische partij. De regerende Communistische Partij wil koste wat het kost voorkomen dat haar macht minder wordt. Daarom propageert ze de Chinese cultuur en blijft er weinig ruimte over voor minderheden zoals moslims en christenen.

China bezet de 17e plaats op de Ranglijst Christenvervolging.


Christenvervolging
- Rechter bepaalt dat Saoedische christen 66.000 euro moet betalen aan moslimfamilie
- Vietnamese huiskerken vrezen zwaardere vervolging na uitbraak coronavirus
- Bijna 1.500 christenen vermoord in Nigeria in vier maanden tijd
- Opnieuw christelijke verpleegkundige vervolgd voor blasfemie in Pakistan
- Familie gearresteerde Chinese voorgangers pas dagen later op de hoogte gebracht
Meer over Christenvervolging »

Reacties

Wordt het niet tijd dat de Christenen op grote schaal China gaan boycotten? B.v.b. door geen producten meer uit China te kopen. Als die er nog zijn... Rusland wordt geboycot om veel minder.
Er zijn in het verleden meer heersers geweest die een groot beeld hebben opgericht van zichzelf. Als ze al niet worden vernietigd door een steen, wordt het beeld wel omver getrokken door een massa mensen. Niets is eeuwig op deze aarde, maar de Heere God leeft tot in alle eeuwigheid en wij, zo wij geloven, met Hem.
In 2019 won Keolis de aanbesteding van het busvervoer op de Veluwe, Midden-Overijssel en Lelystad. Eind 2019 werd bekend, dat het met Chinese leveranciers in zee ging voor de levering van 273 elektrische bussen van het merk BYD ipv met de Nederlandse bussenmaker VDL. Midden 2020 werd ontdekt, dat Keolis tijdens dit aanbestedingsproces onjuiste informatie had verstrekt. De gunning aan Keolis werd ingetrokken, maar de bussen zijn al geleverd. Als ik ze zie rijden, denk ik steeds aan de Oeigoeren….
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen