GerGem-dominees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 februari 2021 door Jeffrey Schipper

'Ik wil dominee worden maar uit onze gemeente wordt niemand aangenomen'

De redactie heeft op Refoweb een interessante vraag van een 14-jarige jongen uit de Gereformeerde Gemeenten gelezen die graag dominee wil worden. In aanloop naar het ambt loopt hij tegen geloofsvragen, vragen over zijn roeping en hoe hij ter zijner tijd door het curatorium van de Theologische School zal worden ontvangen. Hij krijgt antwoord van J.P. van den Brink, ouderling binnen de Gereformeerde Gemeenten.

"Gods weg tot het ambt kan wel eens langs onmogelijkheden gaan. Toen David door Samuel tot koning werd gezalfd, was hij nog een jonge knaap. Voordat hij (jaren later) daadwerkelijk koning werd heeft hij vele malen voor zijn leven gevreesd met name toen hij vervolgd werd door Saul. Maar de Heere heeft Zijn eigen werk afgemaakt. Dan mogen er obstakels zijn, maar als je in de weg van de Heere bent, zal het tot een goed einde komen. Daar kun je van op aan!", aldus de ouderling uit Eindhoven.

Lees hier het volledige antwoord van J.P. van den Brink.

Zie ook: Is de kritiek op toelatingsbeleid curatorium GerGem overdreven? - CIP Podcast

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

K
Wat een antwoord. De dominees en de ouderlingen weten wel wat Gods weg en Gods wil is. Dat kan natuurlijk niet zijn dat een 14 jarige jongen het verlangen heeft dominee te worden. Hoe oud zou Samuel eigenlijk zijn geweest, toen God tot hem sprak?
Heel vreemd dat een ouderling uit de Gereformeerde Gemeenten een reactie schrijft op de vraag van deze jongen. Alsof een slager zijn eigen vlees keurt. En of het klopt dat er uit bepaalde gemeenten nooit iemand toegelaten wordt tot de opleiding weet ik niet en blijf ik ook buiten, maar om keihard te zeggen dat deze jongen nog niet eens bekeerd is en dus nog geen roeping kan ervaren is toch wel erg. Hoe durft u te bepalen of deze jongen wel of niet geroepen is. En wie zegt dat deze jongen hier te jong voor is?
A
Uit mijn gemeente Kampen is in 56 jaar zegge en schrijve één student toegelaten door het curatorium. Ik weet van een broeder uit onze gemeente die 7 keer is afgewezen en nu mag dienen in de PKN. Eén en ander roept toch op zijn minst wel vragen op.
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen