CIP de straat op
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 februari 2021 door Patrick Goede

Hoe denken Nederlanders over het huidige coronabeleid? CIP.nl vroeg het de mensen op straat

Wat vinden Nederlanders van het huidige coronabeleid? CIP.nl ging naar Utrecht, Veenendaal en Driebergen om op straat meningen te peilen. Daarnaast komt het deskundig en geestelijk inzicht van advocaat Lineke Blijdorp en ds. C. A. van der Sluijs aan bod! 

De meningen zijn verdeeld. Een jonge vrouw uit Utrecht vindt dat er een té eenzijdige invulling is van het beleid: "Het gaat heel erg om het medische maar niet de sociale kant ervan. Bijvoorbeeld mentale gezondheid, voor mijn gevoel wordt dat onvoldoende meegenomen. Er wordt ook niet gekeken of er onderscheid gemaakt kan worden tussen verschillende groepen mensen. Dat je misschien alleen de kwetsbaren in bescherming neemt."

Er wordt weinig gebeden voor de overheid door mensen op straat en vooral gewezen op de eigen verantwoordelijkheid. "We verkloten deze aarde", zegt een meneer. Een ander bidt wel voor de planeet, zijn kinderen en kleinkinderen maar niet voor de overheid.


CIP Video's
- CIP op het Binnenhof: "Ik denk dat bedenktijd bij abortus altijd goed is"
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Gert-Jan Segers: "Laat wat we zeggen over abortus doordrongen zijn van naastenliefde"
- Kees van der Staaij: "Stel je vertrouwen niet in de politiek maar op God"
- CDA-Kamerlid Derk Boswijk: "Bid voor wijsheid bij keuze wel of niet vaccineren"
Meer over CIP Video's »

Reacties

H
Ds. Van der Sluijs geeft aan dat hij de gang van zaken op tv volgt (iedere avond tafelgesprekken op 1 & Jinek).

En hij verwacht daarmee goed geinformeerd te zijn.Ik denk dat dat een misvatting is: van de informatie op tv word je niet wijzer. Wil je echt weten wat er speelt dan zul je ook andere media kanalen moeten volgen.

T
Om het virus te bestrijden moet je weten hoe het zich verspreid.Juist hier heeft Rutte een fundamentele fout gemaakt.Handjes wassen en 1,5 mtr afstand is een farce,Mondkapjes is een mug tegenhouden met kippegaas.Nooit heeft Rutte uitgelegd wat aerosollen zijn, de verspreiders van corona.Vele tienduizenden doden als gevolg van onvoldoende frisse lucht en ventilatie. Het is verschrikkelijk dat men alleen op internet de juiste informatie kan vinden . Artsen die corona in vroeg stadium kunnen genezen het zwijgen wordt opgelegd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen