Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Redactie

SGP pleit opnieuw voor krachtige stellingname tegen overspelreclame

Na schriftelijke vragen van de SGP over huwelijkstrouw en reclame voor Second Love, laat de regering weten dat het niet aan hen is om inhoudelijke bemoeienis te hebben met reclamecampagnes. "Dat is veel te makkelijk", reageert Kees van der Staaij (foto) namens de SGP.

"We hebben in Nederland met elkaar afgesproken dat relaties en huwelijken tot het privédomein van individuele burgers behoren", laat demissionair staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) weten in de schriftelijke beantwoording. "Dat is veel te makkelijk", vindt Kees van der Staaij. "Het is tijd voor een krachtige stellingname, ter bescherming van het kind! We komen hier binnenkort op terug."

Al jaren voert SGP een strijd tegen de overspelreclames. De partij bezorgde Second Love zoveel publiciteit dat Second Love de christenpolitici bedankte voor al de publiciteit die zij heeft veroorzaakt. "Ik vind het doorzettingsvermogen van de SGP erg sterk, maar ze moeten inzien dat ze niks gaan bereiken", liet Second Love-directeur Eric Drost weten. In 2015 vertelde Van der Staaij bij De Wereld Draait Door over zijn campagne tegen vreemdgaan.

SGP-jongeren diende in 2013 een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen reclamespotjes van Second Love. De reclame zou strijdig zijn met de fatsoensnormen en bijdragen aan een verzwakking van maatschappelijke verbanden. Drie jaar later besloot Second Love zelf om de reclames alleen in de avonduren uit te zenden. Sander Dekker, toenmalig staatssecratris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, concludeerde na onderzoek dat de reclame-uitingen voldeden aan alle regels, inclusief de Kinder- en Jeugdreclame Code.

Eén van de Kamervragen van de SGP luidt: 'Deelt u de mening dat een relatie of huwelijk niet slechts een privéaangelegenheid is, maar ook maatschappelijke betekenis heeft, zoals het opvoeden van kinderen in de veilige context van een gezin?' Klik hier om de tien Kamervragen van de SGP en antwoorden van demissionair staatssecretaris Blokhuis te bekijken.

Lees ook Second love is niet aantrekkelijk - het is verwoestend en Oprichter Second Love wuift kritiek van christenen weg.

Reacties

D
Een pluim voor de SGP !

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen