40-dagenkalender
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Gabriël Financiële Bescherming

Uitdaging voor christenen: Verander in 40 dagen je denken over geld

Voor de vierde keer geven Gabriël Financiële Bescherming en Stichting Encour een 40-dagenkalender uit rond de thematiek van geld. Toen drie jaar terug deze 40-dagenkalender werd geïntroduceerd bleek dit in een enorme behoefte te voorzien. De 40-dagenkalender is gratis beschikbaar en je kunt je hiervoor aanmelden op de website van Gabriël.

Dit jaar zijn er ook weer nieuwe schrijvers bij gekomen. Naast Andries Knevel, Joop Gankema, Paul van der Laan, Leo de Vos en Peter Briscoe schrijven dit jaar Joëlla Opraus, René van Loon, Wim Dekker en Wim Kater mee aan de meditaties. Dit jaar worden de volgende thema’s behandeld: God en wij, vrij van schuld, vraag advies en wees eerlijk, werk om te geven, investeren in de eeuwigheid, bezint eer ge begint en prioriteiten in perspectief. Omdat in de afgelopen drie jaar al diverse thema’s rond het onderwerp geld en bezit zijn behandeld, wordt in deze serie stil gestaan hoe dit kan bijdragen tot een vervuld leven. Daarbij wordt vooral gekeken hoe wij persoonlijk kunnen bijdragen aan een betere samenleving. De Bijbel leert ons daar verrassend veel over. De 40-dagenkalender biedt voor elke dag een overdenking die bestaat uit een Bijbeltekst, een verhaal ‘uit het leven’, een uitspraak en een uitdaging. Nieuw dit jaar is dat je een aantal dagen meditaties ontvangt in de vorm van een video gemaakt door Bram Rebergen. De 40-dagentijd loopt dit jaar van woensdag 17 februari tot met zaterdag 3 april (Stille Zaterdag).

In 2018 werd de 40-dagenkalender voor het eerst uitgegeven door Gabriël en Encour. “We waren overweldigd door de vele positieve reacties die we kregen van onze klanten”, zegt Gabriël-directeur Natasja Naron. “Ook de tweede en derde serie in 2019 en 2020 zijn heel goed ontvangen. Daarom hebben we ook dit jaar besloten om de 40-dagenkalender uit te geven.”

“In deze 40-dagentijd willen we elkaar stimuleren om stil te staan bij onze relatie tussen geld en geloof”, zegt Encour-directeur Indra Ramdin. “Gek genoeg is dit een ondergeschoven kindje terwijl we dagelijks met ons geld bezig zijn. Met deze kalender willen we meer leren over wat de Bijbel zegt over geld en dat op die manier in te laten dalen in ons leven.”

De medewerkers van Gabriël verlenen bewust hun financiële advieswerk vanuit een christelijke identiteit. Gabriël wil haar klanten graag uitdagen om te leven vanuit ‘genoeg’ en geeft jaarlijks alle winst van het bedrijf weg aan een groot aantal christelijke goede doelen. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen. Samen hopen zij met dit project veel mensen te inspireren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen