Zimbabwe
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Redactie

Bible League kwam in beeld bij de president van Zimbabwe

De overheid van Zimbabwe gaf voorlichtingscampagnes vanwege corona. En medewerkers van Bible League mochten mee. Zo kwamen zij in dorpen die nog niet bereikt waren en ze merkten daar een grote honger naar God en Zijn Woord. 'We willen nu 35 gemeentestichters opleiden die naar deze dorpen teruggaan om daar op termijn nieuwe gemeentes te stichten', laat Bible League weten.

Zimbabwe is bijna 10 keer zo groot als Nederland, terwijl er minder mensen leven. Bovendien is de infrastructuur onvergelijkbaar met die in ons land. Na de uitbraak van corona was het voor de overheid dan ook een grote uitdaging om iedereen te bereiken met hun voorlichtingscampagnes. Daarom benaderden ze Bible League met de vraag of ze gebruik mochten maken van hun netwerk. In ruil daarvoor mochten Bible League-medewerkers mee naar dorpen waar ze nog niet eerder geweest waren. Hier mochten ze vertellen over de Bijbelstudieprogramma’s en mensen uitnodigen om daaraan mee te doen.

Uiteindelijk kwam Bible League zelfs in beeld bij de president. Eind december nodigde hij Bishop Onismo Goronga, directeur van Bible League Zimbabwe, uit voor een moment van dankzegging voor alles wat God het afgelopen jaar gegeven had, voor alle lichtpunten in de coronacrisis. Hij vertelt: ‘’Ik was één van de 50 christelijke leiders die uitgenodigd was. Bij zijn openingswoord verwees de president zelfs nog naar de impact van de programma’s van Bible League. En die impact is ook heel groot! Niet alleen geestelijk, maar ook maatschappelijk. Kinderen beginnen hun ouders te respecteren, familieruzies worden bijgelegd, misstappen worden vergeven.’’

Het gevolg van de voorlichtingscampagnes is dat er in een groot aantal dorpen veel interesse is om Bijbelstudiegroepen te starten. 'We willen nu 35 gemeentestichters opleiden die leiding kunnen geven aan deze groepen en nieuwe gemeentes kunnen stichten als de tijd daar rijp voor is', aldus Bible League. Het is een stevige opleiding van 1 jaar die €1.000 per persoon kost. Er is nog €8.936 nodig. Klik hier om te helpen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen