Evangelische christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Patrick Goede

Indonesië benoemt christen tot hoofd van de nationale politie

Indonesië heeft een evangelical aangesteld als hoofd van de nationale politie in het grootste moslimland ter wereld. Generaal Listyo Sigit Prabowo is de derde hoogeplaatse ambtenaar die afkomstig is uit een religieuze minderheid. Dat meldt Evangelical Focus. Indonesië is het grootste islamitische land op aarde.

Generaal Prabowo groeide op in een gereformeerd gezin in Indonesië en zegt onlangs zijn geloof hernieuwd te hebben dankzij de pinksterkerk Bethel Church. Prabowo was de enige kandidaat die president Joko Widodo had voorgedragen en hij werd unaniem gekozen door het parlement. 

De president is volgens Evangelical Focus een seculiere moslim. Uit strengere kringen klinkt protest tegen de aanstelling van de christelijk Prabowo. Zo zegt een hoge chef: "Ook al is Indonesië een seculier land (de islam is geen staatsreligie, red.), het zou logisch zijn als het hoofd van de politie iemand aanstelt die behoort tot de grootste religie in het land."

Generaal Prabowo zegt zich te zullen inzetten voor diversiteit en tegen discriminatie van verschillende bevolkinsgroepen.

Reacties

J
Advocaat van de duivel spelend.

Dit is ook de beste aanpak als je iemand voorgoed wilt uitschakelen.De kans dat je in een dergelijke functie geen dingen doet en of zegt, die niet verkeerd uitgelegd kunnen worden is vermoedelijk ´NUL´.

Hij kan dus op elk ´politiek gunstig´ ogenblik gewipt worden!

Deze man heeft dagelijks veel gebed en nog meer wijsheid van boven nodig om zich in die positie te blijven handhaven binnen Gods Woord.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen