Patriarch Jeruzalem Theofilus III
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Redactie

Kerkleiders Jeruzalem maken zich zorgen na aanvallen op kerken

Christelijke leiders uit Jeruzalem roepen de overheid op aanvallen op kerken in de heilige staat tegen te gaan. "De tolerantie van autoriteiten tegenover de terreur zal leiden tot het verder oplaaien van het conflict in de Heilige Stad", reageert de Grieks-Orthodoxe patriarch Theofilus III in een gesprek met Christian Today.

Na brandstichting in de Kerk van Alle Naties bij Getsémané in december en vernielingen met graffitti van een Benedictijnse gemeenschap in Jeruzalem, vond op 2 februari brandstichting plaats in een Roemeens-Orthodoxe Kerk. Volgens christelijke leiders, waaronder de Grieks-Orthodoxe patriarch van Jeruzalem, doen overheidsinstanties niet genoeg om nieuwe aanvallen tegen te gaan.

De aanvallen duiden op vijandigheid vanuit extremistische joden richting christenen. "We doen een beroep om de motieven van geweldpleging serieus te onderzoeken, vooral omdat vermoedens duiden op een racistische motivatie", reageerde bisschop Abunassar van de Kerk van Alle Naties op de aanval in december.

Patriarch Theofilus III roept de internationale kerkelijke gemeenschap op zich te mengen in het gesprek. Hij wil de aandacht van de Israëlische overheid trekken om de aanvallen te stoppen. "Extremistische groepen proberen het mozaïek-karakter van Jeruzalem weg te vagen", aldus Theofilus III. "De internationale christelijke gemeenschap moet samenkomen om een eenduidig geluid te laten horen en de acties veroordelen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen