Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 februari 2021 door Wilma Veen

Je voelt je een verliezer, wat nu?

Je voelt je een verliezer, wat nu?  

Mijn zus, Jetske, is geboren met een handicap. Omstandigheden in haar leven beperken haar mogelijkheden, maar beperken niet haar innerlijke leven. 

Ze accepteert tegenslag, omarmt het leven zoals het komt, en kijkt naar wat wel lukt. 

Altijd? Nee, niet altijd. 

Als tegenslagen ineens heel pijnlijk zijn, mogen teleurstelling en verdriet er zijn. Tegen je eigen gevoelens vechten, heeft geen zin. Je eigen gevoelens negeren helpt ook niet.

Omstandigheden laten je geloven dat je geen overwinnaar bent, maar een verliezer. Jezus zegt tegen jou: je bent meer dan overwinnaar, ondanks je omstandigheden.

“Al breekt de strijd tegen mij los, toch blijf ik vertrouwen,” zegt koning David in Psalm 27:3 (BB)

Wat valt er te winnen in het leven als je het gevoel hebt alles al verloren te hebben?

Ondanks de druk die David ervaarde door zijn verantwoordelijkheid als koning en ondanks de drukkende omstandigheden in zijn leven, was dit zijn verlangen boven alles:

“Ik vraag maar één ding van de Heer. Dit is wat ik het liefste wil: ik wil alle dagen van mijn leven dicht bij de Heer zijn, om ervan te genieten hoe prachtig en hoe vriendelijk Hij is en om Hem te leren kennen.” (Psalm 27:4, BB)  

David klampt zich niet vast aan omstandigheden. Hij klampt zich vast aan de belofte van God. Vers 5: Als er gevaar dreigt, verbergt Hij mij in zijn huis. Bij Hem ben ik zo veilig als op een hoge rots.”  

Zullen we een voorbeeld nemen aan David en zo proberen te leven? Laten we ons vastklampen aan Gods belofte!

Ik wil graag voor je bidden: “Heer, help deze persoon om te genieten en zich veilig te voelen bij U, ondanks moeilijkheden die er soms zijn. Bedankt voor Uw belofte dat ik bij U altijd veilig ben. In Jezus’ naam. Amen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen