Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 februari 2021 door Redactie

Twee kinderen dreigen te worden uitgezet: GKv Groningen start petitie

Twee kinderen die hier in Nederland geboren zijn dreigen uitgezet te worden. Het gaat om Nune (9) en Davit (7). De gereformeerde kerk vrijgemaakt (GKv) uit Groningen is een online petitie gestart.

De initiatiefnemers van de petitie schrijven: 'Hun ouders vluchtten in 2011 van Armenië naar Nederland omdat het voor hen daar niet meer veilig was en is. Hun asielaanvragen in Nederland zijn helaas afgewezen. Ze hebben in 2019 een beroep gedaan op de kinderpardonregeling. Dit is in 2019 afgewezen. Ook na het indienen van een bezwaarschrift wordt in december 2020 negatief beslist. Reden zou zijn dat het gezin een tijd uit beeld is geweest. Ze wonen echter bijna negen jaar op hetzelfde adres in Groningen.'

'De negatieve beslissing is een harde klap en totaal niet in overeenstemming met de belangen van Nune en Davit', vervolgen de initiatiefnemers. 'Geldt er voor hen dan geen pardon? Er loopt op dit moment nog een beroep bij de rechtbank Groningen. Laten we als betrokkenen die er veel zijn in Nederland bezwaar tegen uitzetting van dit gezin steunen door de petitie te tekenen.'

Lees hier meer over de petitie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Even helemaal los van de persoonlijke levensverhalen: als kinderen die hier worden geboren of religie het criterium worden voor een verblijfsvergunning, dan gaan asielzoekers dus kinderen krijgen of kerken bezoeken, enkel en alleen om het verkrijgen van een verblijfsvergunning.

Dergelijke criteria zijn op lange termijn niet te handhaven en gaat ten koste van mensen die wel met een goede reden zijn gevlucht.
N
Nico de Jong op 9 Feb. 2021Beste Kees, die kinderen zijn hier geboren, als die terug moeten naar Armenië dan hebben ze toch totaal geen toekomst. Spreken de taal niet, dus naar school is dan helemaal een probleem, kennen het land niet. Daar komt toch niets van terecht.