Ds. H. Liefting
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 februari 2021 door Jeffrey Schipper

'Ik ben heel bang dat ik een schijngeloof heb: ben ik echt bekeerd?'

"Ik wil echt in God geloven. Het verlangen is er ook om bij Hem te mogen horen. Maar dan ben ik weer bang dat ik dat verlang niet omdat ik Hem groot wil maken, maar omdat ik niet verloren wil gaan... Maar nu ben ik heel bang dat ik een schijngeloof heb. Wanneer weet ik of ik echt in Hem geloof? Of ik echt bekeerd ben?", aldus "een wanhopige, twijfelende jongere" in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Jezus verwees in dat nachtelijke uur naar de verhoogde koperen slang in de woestijn", antwoordt ds. H. Liefting (foto). "De Israëlieten waren door giftige slangen gebeten. En zo zijn ook wij geïnfecteerd door de oude slang in het paradijs. Als ik jouw vraag goed lees, was jij ook overtuigd van het gif van die oude slang in jouw leven. Je noemde jezelf 'slecht en zondig'. Zonder die overtuiging zou jouw hart toch ook niet naar Hem uitgaan? 

Dat betekent dat jij hetzelfde medicijn nodig hebt als destijds de Israëlieten: omhoog zien. Uiteraard niet op die verhoogde slang zoals de Israëlieten destijds, maar op de verhoogde Christus aan het kruis. Tot Hem de toevlucht nemen, met al je zonden en gebreken. Hij is het enige medicijn tegen de zonde en tegen de onreinheid. Toen Hij Zijn bloed liet vergieten op Golgotha, werd er een Fontein geopend tegen de zonde en tegen de onreinheid. Ook voor jouw zonden meer dan voldoende!

Een rode draad in de Bijbel is dat, als we tot Jezus komen, Hij ons nooit zal terugsturen. Dat Hij ons dan ook de zonden zal vergeven. En ons rechtvaardig zal verklaren. (...) De Heere Jezus noemt het in Johannes 3 een nieuwe geboorte, uit water en Geest. Met alle gevolgen van dien. Want vanaf dat moment gaat de Geest ons ook leiden (Rom. 8:14). Hij stuurt ons bepaalde kanten op die wij voorheen probeerden te mijden. We gaan dan ook Gods wet liefkrijgen en komen er achter dat de zonde niet meer over ons heerst (Rom. 6:14). Wat een bevrijding.

Neem met al je wanhoop en twijfel de toevlucht tot Jezus en je zult niet beschaamd uitkomen! Zijn hart en Zijn handen zijn wagenwijd geopend om zondaren die tot Hem de toevlucht nemen, te ontvangen", aldus de hervormde emerituspredikant.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen