dankdienst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 februari 2021 door Redactie

Surinaamse president jarig én genezen van corona: "Ik draag dit land op aan Jezus Christus"

President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft afgelopen woensdag op bijzondere wijze zijn 62e verjaardag gevierd. Er werd namelijk een (coronaproof) dankdienst gehouden waarbij verschillende geestelijke leiders aanwezig waren en het staatshoofd ook toespraken. De dienst bestond uit zegeningen, gebeden en toespraken. “We gaan dit land opdragen aan Jezus Christus”, waren de woorden van de president volgens verschillende Surinaamse bronnen.

De dankdienst was voor Santokhi extra bijzonder omdat hij recent genezen is verklaard van COVID-19. Hij kreeg in januari lichte symptomen en cancelde daarop al zijn gemaakte afspraken. Uit een test bleek dat hij inderdaad besmet was met het coronavirus. De president ging vanaf dat moment en quarantaine en voerde zijn werkzaamheden uit vanuit zijn eigen huis. Eerder deze week werd hij door zijn artsen genezen verklaard. Uitgerekend op zijn verjaardag, afgelopen woensdag, besloot Santokhi om zijn werkzaamheden te hervatten.

En dat gebeurde op een wel heel bijzondere manier. Er werd namelijk een dankdienst georganiseerd voor zijn verjaardag en voor het feit dat hij genezen is. Verschillende geestelijke leiders waren aanwezig bij deze dankdienst. Pastor Harold Pultoo leidde de dienst. Ook pater Esteban Kross, apostel Eric Tjin Kon Kiem, apostel Carlo Misiekaba, pastor Lloyd Djendje en pastor Paul Doth waren aanwezig.

“God wil dat alle mensen behouden worden”, stelde pastor Lloyd Djendje in zijn toespraak. “Dat is een passie van God. Zoals u een passie heeft dat het goed gaat in Suriname en dat we allemaal zelf goed regelen, zo heeft God een passie dat het goed gaat met alle natiën.” Pater Kross gaf een muziekoptreden en zong ‘To God be the glory for the things He has done.’

Natuurlijk sprak de president zelf ook nog enkele woorden. Hij vertelde zeer blij te zijn met deze dankdienst en droeg zijn land vervolgens op aan Jezus Christus. Santokhi benadrukte te geloven in de kracht van God om goed werk te kunnen verrichten: “We gaan dit land opdragen aan Jezus Christus en we gaan ervoor zorgen dat elke Surinamer gelukkig kan leven met respect.”

Reacties

M
Wat een geweldig getuigenis van deze president !
J
Geweldig dat een president van Suriname dat zegt in het openbaar. Namelijk: ik draag Suriname op aan Jezus Christus!

Het is een persoonlijke uitdaging voor de politieke leiders van Nederland. Laten we als christenen bidden dat in de tweede kamer ertoe wordt opgeroepen ons land op te dragen aan Jezus Christus, Zoon van de levende God. Laten we ons als politiek en als burgers van Nederl. verootmoedigen voor God. Laten we respect hebben voor het ongeboren leven!

Wie doet in de kamer hiertoe de eerste stap?!! Laten we ons verootmoedigen in NL.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen