Ds. D. van der Wal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Christelijk gezin mag in Nederland blijven; CGK-predikant vraagt gebed

Deze week dreigde een Iraans, christelijk gezin uitgezet te worden naar het land van herkomst. Het bekeringsverhaal werd niet als geloofwaardig beschouwd. Het gezin is aangesloten bij de christelijke gereformeerde kerk (CGK) in Aalten. De predikant van deze gemeente, ds. D. van der Wal, meldt op de valreep goed nieuws voor het gezin.

"Goed nieuws te melden!", schrijft de christelijke gereformeerde predikant in een reactie op CIP.nl. "Op het nippertje is het bericht binnengekomen dat de familie het hoger beroep bij de Raad van State mag afwachten in het AZC, ze kunnen dus, zolang ze nog geen uitslag hebben, op hun vertrouwde plekje blijven. Laten we voor ze blijven bidden!"

Zahra en haar twee zoons, Abbas (19) en Erfan (18) kwamen in Nederland tot geloof. Zij sloten zich aan bij een CGK in Hoogeveen. Na het afwijzen van hun eerste asielaanvraag begin 2020 werden de Iraanse vluchtelingen overgeplaatst naar Winterswijk, waar ze in contact kwamen zij met ds. Van der Wal. De asielaanvraag is wederom afgewezen, omdat de rechter niet gelooft dat het gezin oprecht christelijk is geworden.

In gesprek met CIP.nl zei ds. Van der Wal eerder deze week: "Laten we heel eerlijk zijn: als ze worden uitgezet is de kans heel reëel dat ze op het vliegveld of binnen een paar dagen worden opgepakt. Vervolgens moeten ze een zware gevangenisstraf uitzitten of krijgen ze misschien zelfs de doodstraf. Dat staat bijna als een paal boven water."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen