Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2021 door Redactie

Bijbels Beraad M/V stuurt boek over seksualiteit naar honderden kerken

Alle kerkelijke gemeenten in de achterban van Bijbels Beraad M/V ontvangen deze week kosteloos het boek ‘Liefde die boven alles uit gaat’, een uitgave over huwelijk, (homo)seksualiteit en de Bijbel. Dat maakt de nieuwe organisatie Bijbels Beraad M/V bekend.

Bijbels Beraad M/V wil met de grootschalige verspreiding van dit boek een bijdrage leveren aan Bijbelse toerusting van voorgangers, ambtsdragers en gemeenteleden wanneer het gaat om actuele vragen op het gebied van huwelijk en seksualiteit.

De speciale editie van het boek, geschreven door dr. M. Klaassen en dr. P. De Vries, is bijzonder actueel en gaat in op de vraag wat de Bijbel zegt over (homo)seksualiteit en de Bijbel. Vanuit de overtuiging dat de Bijbelse gegevens niets van hun geldigheid verloren hebben, zoeken de auteurs antwoorden op vragen over huwelijk en seksualiteit. Ze gaan daarbij in op de seksuele revolutie en laten de doorwerking daarvan in de huidige samenleving zien.

In de begeleidende brief, die mede ondertekend is door predikanten en voorgangers uit betrokken kerken, wordt daarnaast steun gevraagd voor het werk van Bijbels Beraad M/V. De stichting is voor haar inkomsten afhankelijk van giften.

De speciale editie van ‘Liefde die boven alles uitgaat’ kwam tot stand in nauwe samenwerking met Uitgeverij De Banier, en kan door kerken tegen de lage prijs van 5 euro per stuk bijbesteld worden door verzending van een email aan info@bijbelsberaadmv.nl.

Bijbels Beraad M/V werkt momenteel hard aan uitbouw van de activiteiten. Op de website www.bijbelsberaadmv.nl verschijnen voortdurend relevante interviews, podcasts, achtergrondartikelen, commentaren, boekbesprekingen en worden de internationale ontwikkelingen gesignaleerd.

Reacties

Heel verheugend te lezen over dit uitstekende initiatief van Bijbels Beraad M/V ! Het zal ongetwijfeld heel wat misverstanden over het thema wegnemen.
Een mooi initiatief, waarin de diversiteit de heilige graal lijkt te zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen