LHBT-vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2021 door Krijn de Jong

Bijbelgetrouwe christenen worden door homodiscussie gecriminaliseerd

Er is vorige week In de Tweede Kamer opnieuw een motie ingediend waarin wordt aangedrongen op een verbod op ‘homogenezing’. Er loopt een onderzoek naar deze ‘kwalijke praktijken’, wat zo ver ik weet nog niet is afgerond, maar kennelijk is er haast bij.

Bij een vorige soortgelijke motie (mei 2019) noemde voormalig FvD-Kamerlid Hiddema de motie ‘juridisch wrakhout’. “Er worden allerlei delicten omschreven die al strafbaar zijn. Dit is etalagepolitiek, en daarom hebben wij tegengestemd.” Zijn verdere motivatie? “Iedereen op seksueel terrein mag van ons zijn hobby’s, als instincten, als overtuigingen beoefenen zoals hij of zij kiest. Het zal ons volledig worst zijn.” In deze minder politiek correcte bewoordingen geeft Hiddema eigenlijk de mening weer van alle seculiere partijen. “Denk en doe op seksueel gebied wat je zelf wilt.”

Dat is althans de theorie. De praktijk is iets anders. Als het bijvoorbeeld over homoseksualiteit gaat wordt er toch wat meer puristisch gedacht. De homodiscussie lijkt een aparte status te hebben gekregen. Onaantastbaar. Over het christelijk geloof mag je alles zeggen. Je mag het meer dan achterlijk noemen. Je mag het een collectieve dwangneurose vinden. Je mag dat en nog veel meer niet alleen vinden, maar ook voor je uittoeteren. Ook over de monogame heteroseksuele echtverbintenis mag alles gevonden en gezegd worden. Je mag het een gevangenis noemen. En natuurlijk zijn alle vrouwen lesbisch, behalve die het nog niet weten.

Is van mening verschillen nog een optie of moeten we allemaal in koor op aanwijzing van het COC ‘hosanna’ roepen voor de LHBT-beweging?

Eerlijk gezegd heb ik er weinig moeite met al die meningen. Het brengt me ook niet echt van mijn stuk. De grens is bewuste belediging en dreigen met geweld en uitvoeren van geweld. Maar verder… je leeft in een vrij land en je zegt wat. Voor velen kan alles en mag alles. Niets is te gek. Maar mocht je twijfels hebben over de homoseksuele leefwijze, dan kun je dat toch maar beter voor je houden. Al heel snel ben je een opruier, iemand die aanzet tot geweld, of een potentieel gevaar voor de volksgezondheid. Het staat zo’n beetje gelijk aan heiligschennis. Ja, er is homogeweld, veel te veel, maar mag er misschien wel gewoon gepraat worden? Is van mening verschillen nog een optie of moeten we allemaal in koor op aanwijzing van het COC ‘hosanna’ roepen voor de LHBT-beweging?

De discussie zou wel iets beter kunnen. Er gebeuren vast wel hier of daar enge dingen. Pastorale hulp moet altijd vrijwillig zijn en met grote zorgvuldig verleend worden. Maar nu wordt het begrip ‘homogenezer’ zo breed opgevat dat je er niet veel voor hoeft de doen om dat etiket te bemachtigen. Ja, er zijn christenen voor wie de Bijbel het hoogste gezag heeft. Ze lezen daar weinig positiefs in over de homoseksuele leefwijze. Er zijn christenen met homogevoelens die daarom kiezen om niet zo te leven. Moet in een vrije samenleving niet echt een probleem zijn. Maar dat is het wel. Zo gauw ze dat openlijk laten weten – en dat valt toch onder de vrijheid van meningsuiting – dan roepen ze volgens velen op tot haat of erger, tot geweld tegen homo’s. Zo is de sfeer geworden. Je zag dat ook in de discussie bij de reformatorische scholen. Je kunt luisteren, zorg besteden, meeleven, begrip opbrengen, ruimte creëren, het is allemaal niet genoeg. Je moet gewoon denken zoals de homobeweging denkt. Op deze manier worden bijbelgetrouwe christenen gecriminaliseerd.

Bovenstaand artikel verscheen eerder op Zaut.org, een initiatief om een christelijk, actueel, profetisch en nuchter geluid te laten horen in Nederland. Klik hier om de website te bezoeken.

Reacties

Krijn de Jong heeft volkomen gelijk. Kennelijk mag alles behalve wat Gods Woord zegt, en christenen die het, ook uit liefde voor de medemens, serieus willen nemen, worden gemarginaliseerd of zelfs gecriminaliseerd. Laten we eerlijk durven luisteren naar argumenten van elkaar.
@Kees van der Vliet, homofilie is niet zoals God in Zijn goede scheppingsorde bedoeld heeft, maar is een vorm van gebrokenheid als gevolg van de zondeval. Zie https://stichting-promise.nl/categorieen/26-specifieke-pastorale-onderwerpen/761-de-bijbelse-weg-voor-de-nood-van-homofielen

En er zijn vele voorbeelden van homo’s die tot hun grote vreugde verlost zijn van hun homofiele gerichtheid.
S
De LHBT+ beweging neemt geen genoegen meer met tolerantie maar eist volledige acceptatie van de LHBT+ zienswijze en daaraan gekoppelde 'rechten'. Deze zienswijze dient bovendien niet alleen volledig geaccepteerd te worden, maar ook gevierd en gepromoot door de samenleving (en in de Kerk). Mensen die zich daar niet aan conformeren worden in toenemende mate 'verketterd'. De verschuiving van seksuele uitingen als gedrag naar zijnde een identiteit schuurt met vrijheid van godsdienst, onderwijs en meningsuiting hetgeen een zorgelijke ontwikkeling is
Toon meer reacties (19)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen