opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2021 door Redactie

Opwekking gaat voor miniconferentie(s): inschrijven vanaf 1 maart

De coronacrisis is voor tal van christelijke evenementen een flinke streep door de rekening. Zo heeft de Evangelische Omroep al twee keer de Familiedag én de Jongerendag gecanceld. Opwekking gaat dit jaar wél door, zij het in totaal andere vorm. Dat maakt de organisatie bekend op haar website.

De organisatie stelt ook dit jaar het pinkstervuur te willen ontsteken. Helaas zal dat deze keer niet gebeurden door middel van tienduizenden kelen die samen in ‘De kuil’ God prijzen en aanbidden. Dit jaar wil men namelijk met een beperkt aantal bezoekers op het Walibi-terrein samenkomen. Daarnaast zet men in op een ‘lokaal pinkstervuur’.

Miniconferentie
“We geloven dat de Pinksterconferentie een plek, een moment, is waar God mensen ontmoet en aanraakt”, meldt de organisatie op haar website. “En waar Hij mensen aanraakt, begint opwekking, geestelijke vernieuwing, een veranderd leven. Juist in een tijd als deze is het zo belangrijk om met elkaar onze blik op God te richten, Jezus te volgen en vervuld te zijn én te blijven met de Heilige Geest. Het zou geweldig zijn, en een groot getuigenis van eenheid, als er overal in Nederland lokale Pinkstervuurtjes ontstaan! Naast kerken en groepen willen we ook christelijke campings aanmoedigen om tijdens het pinksterweekend hun eigen mini-pinksterconferentie te organiseren.”

Helpende hand
Daar gaat Opwekking zelf overigens bij ondersteunen. Men steekt de helpende hand toe door het ontwikkelen van een speciaal ‘thuispakket’. Hierin staan tips en ideeën voor het samen beleven van de pinksterconferentie in de kerk of op een camping. “De livestreams van Opwekking kunnen het hele Pinksterweekend (zaterdag t/m maandag) als programma worden aangeboden. Ook is het voor kerken en campings mogelijk om ruim op tijd inzage te krijgen in de programmering, zodat die als basis kan dienen voor echt weekend of meegenomen kan worden bij eigen plannen.

Avondmaal
Tijdens de Pinksterconferentie wordt er altijd op zondagmorgen avondmaal gevierd bij de grote tent. Ook dit jaar zal deze traditie gewoon in ere gehouden worden, zij het op een iets andere manier. Dit keer wil men met de gelovigen door heel Nederland tegelijk avondmaal vieren. Ieder in zijn of haar eigen kerk of op de camping. Hiervoor is een speciaal pakket te bestellen met onder meer reeds gevulde avondmaalscupjes en brood.

Gasten op Walibi
Omdat nog niet bekend is hoe de situatie rondom corona zal zijn, worden er door Opwekking verschillende scenario’s voorbereid. De conferentie gaat hoe dan ook door van 22 tot en met 24 mei en zal als thema hebben ‘Het komt door ZIJN naam’. Dit was oorspronkelijk het thema van vorig jaar. Naast de lokale pinkstervuurtjes, wil men als het mogelijk is ook daggasten uitnodigen op het Walibi terrein. Daarbij wordt gedacht aan een dagprogramma voor volwassenen en gezinnen. Daarnaast zou er eventueel ook een avondprogramma mogelijk zijn voor jongeren. In dat geval kunnen er twe keer per dag, twee losse groepen uitgenodigd worden. Daarbij geldt uiteraard wel een maximumaantal bezoekers. Overnachten is niet mogelijk.

De registratie voor de Pinksterconferentie van dit jaar start op maandag 1 maart. Vanaf dat moment is het mogelijk om je aan te melden via www.ikganaaropwekking.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen