leerling middelbare school
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2021 door Redactie

Christelijke leerling op matje geroepen na spijbelen bij lessen seksuele voorlichting

De christelijke Marcail McBride kwam op haar school in de problemen omdat ze geen lessen over seksuele voorlichting wilde volgen. Haar ouders deden een verzoek tot vrijstelling van de les dat, volgens een religieuze belangenbehartiger, ten onrechte werd geweigerd. Na een rechterlijk geschil schrijft de school aan de Christian Post toch te zoeken naar alternatieve oplossingen en McBride niet te straffen voor het spijbelen.

McBrides ouders vroegen de openbare middelbare school van hun dochter om een vrijstelling van de lessen over gender en seksuele voorlichting. "De voorlichtingslessen dwingen Marcail deel te nemen aan activiteiten en gesprekken over menselijke seksualiteit die in strijd zijn met haar religieuze overtuiging", aldus de ouders in hun brief aan de school. Nadat de school het verzoek van de ouders weigerde, besloten zij hun dochter alsnog thuis te houden. De school bleef Marcail onder druk zetten de lessen alsnog te volgen en dreigde met straffen. 

Het christelijke gezin werd bijgestaan in hun juridische strijd door First Liberty Institute (FLI). Dit is een organisatie die de belangen behartigt van christenen die worden gediscrimineerd op basis van hun geloofsovertuiging. Volgens de organisatie had de school het verzoek van de ouders niet mogen weigeren.

Inmiddels heeft de school een officiële reactie gegeven, waarin zij aangeven toch naar alternatieve oplossingen te zoeken. "We nemen deze zaken serieus en zullen ervoor zorgen dat elke leerling zich veilig en welkom voelt op onze school", reageert de middelbare school. "We hebben contact met de ouders om samen naar alternatieve oplossingen te zoeken."

Reacties

De nieuwe genderreligie laat geen weigeraars los.

Je moet in hun (amorele?) keurslijf worden geperst.

Ook op dit punt géén uitzonderingen.

Nogmaals "the brave new world" van A Huxley uit 1932, dient zich aan.
G
We hebben het hier over onderwijs. Dat houdt in: leerlingen kennis laten nemen van feiten en van denkpatronen / levensbeschouwingen. Als je een leerling wat laat weten over welke levensbeschouwing dan ook zal je de leerling nooit tot die levensbeschouwing mogen verplichten. Als docent zal ik leerlingen altijd zelf laten kiezen. Als aan deze gulden regel wordt voldaan is er voor geen enkele leerling enige rechtsgrond om te weigeren aan een les deel te nemen. Ik snap dan ook niet dat deze school (in elk geval ten dele) meent te moeten zwichten...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen