Amanda Ensing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2021 door Redactie

Make-upmerk stopt samenwerking met christelijke vlogger na openlijke steun Trump

Het van origine Franse make-upmerk Sephora stopt haar samenwerking met christelijke vlogger Amanda Ensing. De beautyvlogger maakt populaire video's waarin ze laat zien hoe zij haar make-up doet, waarin ze merken promoot in betaalde samenwerkingen. Toen Ensing haar steun voor Trump uitsprak en uitkwam voor haar geloof, verbrak Sephora zonder verdere directe aanleiding de samenwerking met de christen. Op haar social media deelt de influencer met ruim 1,4 miljoen volgers het verhaal over de breuk. "Zij stellen dat mijn posts in strijd zijn met Sephora's kijk op inclusiviteit", aldus Ensing.

De vlogger legt in een video op haar Instagrampagina uit dat ze voorafgaand aan de samenwerking specifiek had gevraagd naar de kijk van de sponsor op haar geloof en politieke standpunten. Hierop gaf het make-upmerk aan alleen het contract te verbreken in 'extreme situaties waarin sprake is van geweld'. Volgens Ensing is dat nu niet aan de orde. "Ik heb hen gevraagd om een verklaring, maar geen duidelijke reactie gekregen", aldus Ensing.

"Ik heb nooit opgeroepen tot geweld", benadrukt Ensing in haar reactie. "Ten eerste ben ik een christen. Dit is het belangrijkste, Jezus is mijn Heer en Verlosser. Ten tweede ben ik Amerikaans. Ten derde ben ik Latina. Ik ben geen racist, homofoob of deel van een vijandige groep. Het is opvallend dat dit is gebeurd nadat ik op het internet mijn steun voor Trump uitsprak."

"Sephora heeft aangeboden mij wel uit te betalen, als ik mijn mond houd over wat er allemaal gebeurd is. Maar dit is groter dan mijn loonstrook. Ze willen mij betalen als ik stil blijf. Dit lijkt een steeds terugkerend patroon te zijn in de behandeling van conservatieve Amerikanen", aldus Ensing. De christelijke vlogger roept haar volgers op om Sephora te boycotten en trouw te blijven aan hun geloof en politieke standpunten, ongeacht de negatieve reacties van mensen.

Afbeelding: YouTube Amanda Ensing

Reacties

S
Trump en ‘Trumpisme’ zijn in Bijbels licht minder onschuldig dan Amanda suggereert. Luister naar deze gesproken waarschuwing van de Zuidafrikaanse predikant Johannes de Koning (tjdekoning@iway.na). Zijn Afrikaans is voor Nederlandse oren goed verstaanbaar: Trump – Wat nou? Gaat die son sak oor ‘Christen Amerika’? (Trump – Wat nu? Gaat de zon onder voor ‘Christelijk Amerika’?)

https://youtu.be/CUDw-Sk-KzA

Ook hier weer: het inclusieve denken en wensen, is minder inclusief dan je denkt.

Eng en totalitair is het aan het worden.

Wanneer je andere opvattingen hebt over de "inclusiviteits-agenda" dan wordt je verbannen (naar de marge van de samenleving)

Heel verontrustend en goed van CIP om dit te signaleren.
P
Ik ben verbaasd over dit bericht. Is het nu van belang omdat deze dame haar geld verdient met reclame voor schoonheidsproducten, óf omdat ze achter Trump staat óf omdat ze christen is. In het laatste geval kan ik mij nog indenken dat het de moeite van het vermelden waard is, maar de eerste twee redenen hebben niets met CIP te maken. Wat dat betreft zou een goed achtergrondverhaal met Trump-aanhangers een stuk duidelijkheid kunnen geven, maar dan zit ik niet te wachten op de mening van een beauty-queen.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen