spoorhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2021 door Redactie

Dominee hoeft spoorhuisje in Utrecht niet aan te passen

De gemeente Utrecht gaat dominee Aline Barnhoorn toch niet verplichten om het door haar opgeknapte monumentale spoorhuisje terug te brengen in oorspronkelijke staat. Dat meldt wethouder Anke Klein in een brief aan de Utrechtse gemeenteraad. Eerder wilde de gemeente de predikant hier wel toe dwingen.

Ruim twaalf jaar geleden besloot dominee Aline Barnhoorn om het zwaar verwaarloosde spoorhuisje te kopen. Ze liet het volledig opknappen, waardoor het huisje er weer prachtig uitziet. De buurt is er erg blij mee en noemt het zelfs een aanwinst. De gemeente was echter minder blij. Volgens haar zorgt de aangebrachte coating op de buitenmuren ervoor dat deze niet meer beschermd zijn tegen de vorst. Daarom kreeg de predikante vorig jaar zomer het dringende verzoek de coating te verwijderen. Ook moesten aangebrachte zonnepanelen verwijderd worden.

Barnhoorn zocht de media op en er werd een petitie gestart die bijna 2000 handtekeningen opleverde. Nu is de gemeenteraad dus overstag. De predikante hoeft het huisje niet meer aan te passen. “Hartstikke fijn”, reageert ze in De Telegraaf.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen