pechtold
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2021 door Redactie

Segers en Pechtold vliegen elkaar in de haren: "Dit is een zware beschuldiging"

“We hebben de Voltooid Leven-wet tegengehouden”, vertelde ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers trots tijdens het online partijcongres volgende week. In het recent geschreven boek ‘Bidden en binden, christen in de coalitie’ van Riekelt Pasterkamp doet Segers uit de doeken hoe dat precies in zijn werk is gegaan. Het zorgde afgelopen dagen voor een flinke clash tussen hem en Alexander Pechtold, voormalig voorman van D66.

Segers vertelt in het boek dat hij vier jaar geleden, toen het meest recente kabinet geformeerd werd, uitgebreid met Alexander Pechtold sprak over de Voltooid Leven-wet. Pechtold, destijds de lijsttrekker van D66, en Segers spraken samen mondeling af dat er in de komende kabinetsperiode wel een initiatiefwetsvoorstel over dit onderwerp zou worden ingediend, maar dat er nog niet over gestemd zou worden. Een win-winsituatie voor beide partijen dus. ChristenUnie zou voorkomen dat er een Voltooid Leven-wet zou komen terwijl de partij regeerde en D66 zou op deze wijze aan haar achterban laten zien dat de wet zo goed als rond is.

Het Reformatorisch Dagblad dook er vervolgens bovenop en wist eerder deze week aan de hand van Haagse bronnen te melden dat Pechtold destijds een dubbelspel heeft gespeeld. Volgens de krant heeft hij de afspraak die hij tijdens de formatie met Segers maakte, verzwegen tegenover zijn eigen fractie. Daardoor kreeg hij de D66-fractie mee in de formatie van 2017.

“Dat is een zware beschuldiging”, reageert de voormalig lijsttrekker tegenover de krant. Hij stelt dat Segers liegt en noemt de bewering van de ChristenUnie-voorman ‘onzin’. Segers reageert door te stellen dat het absoluut geen onzin is, maar dat hij verder geen zin heeft in moddergooien. Volgende week gaan beide heren koffie drinken met elkaar.

Reacties

k
Wel eens gehoord van: "een voorzichtig verdrag met de hel"

Blijf aub bij D66 vandaan als christen partij.
Begrijp nog steeds niet dat de CU "zaken" deed met D'66. Deze partij is een totalitaire a-christelijke partij.

Totalitair omdat er maar één overtuiging mag worden gehoord de links-liberale.

a-christelijk omdat geloven steeds meer voor binnenshuis moet worden.

Advies is blijf weg bij deze club.
Trots zijn op een afspraak met dubieuze partners over een zaak die alleen de Allerhoogste aangaat, je moet maar durven!
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen