muskathlon
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 februari 2021 door Muskathlon

Muskathlon organiseert grootste peer-to-peer sportevent van Nederland

Muskathlon gaat het grootste peer-to-peer sport event van Nederland organiseren. Samen met Compassion, Open Doors en THDV slaan ze de handen ineen tijdens de Muskathlon@home. 

Op 26 juni 2021 komen duizenden sporters in beweging voor kinderen in armoede, christenen in vervolging en vrouwen in gedwongen prostitutie. Het sportieve evenement kun je beschouwen als een daad van gerechtigheid voor de meest kwetsbare mensen in de wereld. De meeste mensen kennen de Muskathlon van haar buitenlandse reizen naar plekken op aarde waar mensen het extreem moeilijk hebben. Naast deze bijzondere reizen organiseert de Muskathlon ook hét sportevenement voor gerechtigheid op Nederlandse bodem.

Afgelopen jaar is de Muskathlon@home voor het eerst georganiseerd. Dat was een groot succes. Dit jaar ligt de ambitie nog hoger. “We willen graag het grootste peer-to-peer evenement in Nederland organiseren”. geeft de organisatie te kennen. “Niet als doel op zich, maar vanuit de overtuiging dat we alleen met elkaar de grootste uitdagingen in deze wereld aankunnen.”

Let's celebrate humanity
De coronaperiode wordt door vele gekenmerkt als teleurstellend, beperkend en frustrerend. Juist in deze tijd wil de Muskathlon een positief geluid laten horen. Het geluid dat je te midden van de moeilijkheid ook feest kunt vieren. Ondanks de tegenslagen willen ze hoop, perspectief en medemenselijkheid de boventoon laten voeren.

Voor Jesse van Melle, teamleider van de Muskathlon, is de Muskathlon@home meer dan een evenement: “Het is een statement waarin we massaal opkomen voor de mannen, vrouwen en kinderen die vóór covid al in lockdown zaten. Samen kunnen we een levensgroot verschil voor hen maken. Door een steentje bij te dragen brengen we de goedheid, die er bij ieder mens diep van binnen zit, naar de oppervlakte. Samen kunnen we het evenwicht in de wereld herstellen.” 

Eén team, één taak
Dit jaar biedt de Muskathlon ook de mogelijkheid om je als team in te zetten voor een specifiek project. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je vrienden of familie je inzetten voor een waterproject in Kenia, met je studentenvereniging de vervolgde christenen in Korea steunen of als kerk vrouwen de kans bieden om uit de gedwongen prostitutie te stappen. 

De Muskathlon@home wordt op 26 juni in de avond feestelijk afgesloten met een livestream waarin er wordt teruggeblikt, stilgestaan en vooruitgekeken naar de inzet van gewone mensen die een buitengewone bijdrage leveren in het uitleven van gerechtigheid.

Benieuwd? Kijk dan hier

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen