Duinen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 februari 2021 door Redactie

Klimaatverandering beperken blijft volgens de ChristenUnie noodzakelijk

"Zo goed als Nederland is in het zich voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering, zo veel werk is er nog aan de winkel als het gaat om het tegengaan ervan", schrijft Pieter Grinwis, nummer 5 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie. In een commentaar maakt het kandidaat-Kamerlid duidelijk waarom de strijd tegen klimaatverandering prioriteit verdient.

Grinwis: "In klimaatadaptatie (zich aanpassen aan klimaatverandering) is Nederland een kei. En toch, met alleen het versterken van dammen, duinen en dijken komen we er niet. In Nederland kunnen we behoorlijk wat zeespiegelstijging en rivierwaterafvoer aan, maar op enig moment wordt dat ook hier ingewikkeld. En wat te denken van andere dichtbevolkte en kwetsbare deltagebieden in de wereld, zoals Bangladesh, Mozambique en Vietnam, of de pijlsnel wegzakkende miljoenenstad Jakarta.

Naast adaptatie is mitigatie nodig: onze inzet om klimaatverandering te beperken. Niet omdat de aarde maakbaar is, wel omdat de schepping die ons is toevertrouwd kostbaar én kwetsbaar is. We zullen moeten minderen en uiteindelijk moeten stoppen met het uitstoten van broeikasgassen, zodat het de mensen en vele andere schepselen niet te heet onder de voeten wordt."

Lees het volledige commentaar van Peter Grinwis op de site van de ChristenUnie.

Lees ook: Waarom Gert-Jan Segers klimaatverandering wil tegengaan: "God heeft ons een duidelijke taak meegegeven".


Klimaatverandering
- Meteoroloog Reinier van den Berg is klaar met 'klimaatontkenners': "De twijfel heeft nu lang genoeg geduurd"
- Klimaatverandering, het nieuwe evangelie?
- Waarom christelijke klimaatactivisten een brug in Amsterdam blokkeren: "Het klimaat hoort volledig bij het werk van Jezus"
- De klimaatmars: waarom iedere christen mee zou moeten doen
- Klimaatverandering? Klopt het wel wat ze ons vertellen?
Meer over Klimaatverandering »

Reacties

N
Klimaatsverandering kan je niet stoppen , zolang de wereld bestaat verandert al het klimaat. In het jaar 1000 was er geen IJsselmeer nu wel . Er zij in de geschiedenis 1000 e steden in de golven verdwenen ,waar we nu niet meer om treuren. de oplossing is wat hogerop gaan wonen i.pv. angst te hebben voor dat ons geliefde stekkie in de toekomst niet meer bestaat. Natuurlijk is er een grotere uitstoot van co2 ,maar dat is een voedingstof voor de natuur. Des te meer co2 des te sneller zullen planten groeien en dus co2 opnemen .
N
Iedere bijna glastuinder pompt extra co2 in zijn kas om gewassen sneller te laten groeien. Op satelliet beelden van de Nasa is te zien dat de aardbol nog nooit zo groen is geweest als nu, meer groen zorgt juist voor afkoeling(verdamping van water). Loop zomers maar eens door een gazon en vervolgens over het zand. Het is dan ook heel tegenstrijdig dat vele zonneakkers willen ,waar groen (koel) wordt vervangen door zwart, ook is dat de reden dat in een stad het 5 graden warmer is als op het platteland.
N
Het geheel stoppen van de uitstoot van broeikasgassen zou ,(indien mogelijk) de aarde weer "woest en ledig "maken .Planten hebben ze namelijk nodig voor hun groei ,die leveren als "afval" zuurstof waarop mens en dier kunnen leven en vervolgens als afval weer co2 uitademen ,dit is de door God bedachte "afval" kringloop die noodzakelijk is voor het leven op aarde. Socialisten hadden in de jaren 80 hun doel bereikt, welvaartvoor de werknemer en hadden een nieuw onderwerp nodig om de kiezer aan zich te binden, dus werd dat angst voor klimaatramp
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen