urk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 februari 2021 door Redactie

21-jarige man uit Emmeloord gearresteerd voor brand GGD-teststraat Urk

De politie heeft afgelopen maandag een 21-jarige man uit Emmeloord aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brandstichting in de GGD-testraat in Urk. Meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Toen op zaterdag 23 januari de avondklok inging, braken er op tal van plaatsen in Nederland rellen uit. Ook in Urk was het die avond erg onrustig. Grote groepen jongeren zochten de confrontatie op met de politie en er werd daarbij ook met vuurwerk gegooid. Dieptepunt van de avond was de GGD-teststraat die door relschoppers in de brand werd gestoken en volledig uitbrandde. Het was landelijk nieuws.

Het opsporingsprogramma Bureau Flevoland besteedde uitgebreid aandacht aan de brandstichting. Dat leidde tot verschillende tips, waardoor de politie over kon gaan tot een eerste aanhouding. Het betreft een 21-jarige man uit Emmeloord. De man zit vast voor verhoor en volgens de politie is het mogelijk dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Overigens werd er daags na de gebeurtenissen een inzamelingsactie op touw gezet door Urker jongeren. Daarmee wilde men de schade aan de GGD-teststraat vergoeden. Met de inzamelingsactie werd meer dan 10.000 euro opgehaald.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen