latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 februari 2021 door Redactie

Duitse predikant tóch niet aangeklaagd door eigen kerk

Opvallend nieuws vanuit het Duitse Bremen. De voor volksopruiing veroordeelde dominee Olaf Latzel blijkt tóch niet te zijn aangeklaagd door zijn eigen kerk. Dat maakte het Openbaar Ministerie vorige week bekend. Eerder leek het erop dat de Bremer Evangelische Kirche (BEK) zelf een aanklacht had ingediend tegen haar predikant.

Dat werd destijds namelijk door het Duitse persbureau Idea naar buiten gebracht. Zij claimden het verslag van de rechtbank in bezit te hebben en maakten daaruit op dat de aanklacht inderdaad afkomstig was van de BEK. De rechtbank veroordeelde Latzel vorig jaar wegens volksopruiing. Hij kreeg een geldboete van ruim 8000 euro. Volgens het Openbaar Ministerie zette de predikant homoseksuelen weg als misdadigers en stelde hij dat homoseksualiteit een vorm van degeneratie van de maatschappij is.

Datzelfde Openbaar Ministerie meldt nu volgens Idea dat de BEK helemaal geen aangifte heeft gedaan tegen de predikant. Dat vertelt hoofdofficier van justitie Frank Passade in gesprek met de persdienst. Er zou enkel een aanklacht zijn ingediend door een belangenorganisatie voor homoseksuelen.

Er komt hoe dan ook een hoger beroep, omdat de predikant en zijn advocaat niet akkoord gaan met de veroordeling. Latzel is tot die tijd geschorst als predikant en kan zijn ambt derhalve niet uitoefenen.

Lees hier meer over de zaak Latzel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen