Michael Brown
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 februari 2021 door Redactie

Michael Brown ziet een gevaarlijke toename van antisemitisme onder christenen

Volgens Michael Brown zal antisemitisme onder christenen verder toenemen in de komende jaren. De bekende christelijke auteur schreef een boek over christelijk antisemitisme in de moderne kerk. "Als je stelt dat God Israël heeft afgedaan, noem je hem een leugenaar", vertelt Brown aan de Christian Post in een interview over zijn nieuwe boek.

"Sommige oude theologieën zoals de vervangingstheologie zijn opnieuw in opkomst. Deze theologie stelt dat God Israël heeft afgedaan. Deze theologie duikt opnieuw op in een gevaarlijke en vijandige vorm", aldus Brown.

Jodenhaat neemt volgens Michael Brown toe. Dit is volgens hem een gevaarlijke ontwikkeling. "Het is steeds meer terug te vinden in de theologie van grote conservatieve kerkstromingen, iets minder in charismatische en evangelische kringen, maar het is er zeker. Zeker in de katholieke theologie", zegt de auteur in het gesprek.

"Wanneer je stelt dat God Israël heeft afgedaan, kan het zijn dat je Joden gaat zien als een door God afgewezen en verworpen volk. Als je op deze manier naar Joden kijkt, stel je dat God een leugenaar is en zijn belofte aan mensen breekt wanneer Hij van gedachten verandert. Het gaat in tegen de boodschap van het evangelie", legt Brown verder uit.

Brown zet de theologische misvattingen onder Amerikaanse christenen wat betreft antisemitisme uitgebreid uiteen. "Ik hoop dat hun ogen geopend zullen worden, hier is de genade van God voor nodig, want het bewijs zal worden genegeerd", stelt de auteur.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

H
Michael Brown vergist zich niet. Hij weet wat de vervangingsleer inhoudt. Er zijn christenen en kerken die zeggen dat de kerk in de plaats gekomen is van Israël. Dat Israël niet meer het volk van God is.

God laat Israël niet vallen. Veel beloften in de Bijbel gaan daar over.

Israël krijgt nog een heerlijke toekomst. Veel teksten in Gods Woord bevestigen dat.
Guijt/Paas. Michael Brown vergist zich niet. G/P, zijn aanhangers van de VervangingsLeer, beroepen zich op, dat: {Gods beloften zijn in Jezus Christus ja en amen voor zowel Jood als niet-Jood (2 Cor. 1:20), want er is geen onderscheid (Rom. 3:22; 10:12; Col.3:11)}. G/P vergeestelijken door de VL, de Kerk ipv Israël, dat de beloften voor Israël uit het OT voor de Kerk bestemt zijn. Foute theologie. Dus zij betrekken deze beloften niet op het Joodse volk Israël. Een mistgordijn of bedekking zoals het Joodse volk nog heeft t.a.v. het evangelie.
G
Christenen volgen Jezus en niet Israël, hoewel veel Christenen Israël op de eerste plaats zetten en Jezus daarna. Als je iets negatiefs zegt over Jezus, alla het zij je vergeven, maar zeg je iets negatiefs over Israël dan breekt de beer los. Oprechte Christenen die Jezus woorden ter harte nemen kunnen net als Jezus niet achter Israël staan. Bestudeer eens wat Jezus gezegd heeft.

Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen