biddende man
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 februari 2021 door Redactie

Chinese christen zwaar beboet na organiseren kerstnachtdienst

Niu Guobao ontvangt een hoge boete van de Chinese Communistische Partij voor het houden van een kerstdienst in december. De christen uit China hield een dienst met meer dan veertig christenen, waaronder twintig kinderen, meldt de Christian Post. Samen zongen zij gezangen en kwamen zij samen voor gebed om de geboorte van Jezus te vieren. De boete loopt op tot omgerekend meer dan 20.500 euro.

De boete loopt hoog op wegens het overtreden van drie Chinese wetten. Guobao had geen toestemming gevraagd om een dienst te organiseren, er waren kinderen aanwezig bij de samenkomst en de politie vond religieuze boeken en christelijke kalenders in het huis van de gelovige. Het geld van de boete gaat naar een religieuze opsporingsdienst, Bureau voor Religieuze Zaken. Volgens Bitter Winter is dit een overheidsinstantie die regelmatig te maken heeft met geldtekort.

Bitter Winter is een christelijke organisatie die vervolgde christenen helpt in Azië. Zij proberen regelmatig zaken als die van Guobao aan het licht te brengen. De mate van vervolging van de Chinese christen is volgens Bitter Winter buitensporig voor de regio waar Guobao woont.

China staat op plek 17 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. De Chinese Communistische Partij ziet religie als een bedreiging van de staat. "De Chinese Communistische Partij zal haar macht moeten delen met God", reageert Open Doors-woordvoerder Ron Boyd-MacMillan.


Christenvervolging
- Rechtszaak Pakistaans christelijk echtpaar wéér afgezegd: "Onmenselijk"
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
- Drie jaar geleden werd Leah Sharibu ontvoerd: is de wereld haar vergeten?
- Opnieuw zware teleurstelling voor Pakistaans echtpaar in dodencel
- Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte
Meer over Christenvervolging »

Reacties

Misschien kan Marion Koopmans er is over beginnen.......... Zij is redelijk gecharmeerd van China en doet "onderzoek " naar oorsprong Covid19 virus.

Nou wie weet.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen