kerk californië boete
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 februari 2021 door Redactie

Voorganger negeert coronamaatregelen om 'geestelijke nood' in gemeente

Spring Hills Church in Sonoma, Californië moet een boete betalen voor het houden van kerkelijke samenkomsten. Het is momenteel verboden om als gemeente binnen in kerkgebouwen samen te komen. De voorganger Bret Avlakeotes vertelt aan de Press Democrat dat hij slechts mensen wil helpen "die in geestelijke nood verkeren".

"We proberen niets te bewijzen of uit te lokken, we willen gewoon mensen helpen die God nodig hebben. Als mensen zich niet op hun gemak voelen bij de diensten, blijven ze thuis", licht de voorganger toe.

Voorganger Avlakeotes maakte bewust de keuze ondanks de coronamaatregelen en waarschuwingen bij elkaar te komen. "Ik was in dubio: luister ik naar God en het verlangen van mensen om Hem te ontmoeten? Om hen als voorganger zo te helpen in hun geestelijke nood. Of is de staat als God voor mij?", aldus Avlakeotes.

De boete kwam niet geheel onverwachts voor de gemeente. "We hebben waarschuwingen gehad", geeft de leider van de gemeente aan. Ondanks de waarschuwingen die de kerk al kreeg sinds maart, bleef de gemeente bij elkaar komen voor kerkelijke samenkomsten. Op een zondag in januari was de politie aanwezig bij de samenkomst om te controleren of de coronamaatregelen werden nageleefd. De kerk krijgt een boete van 100 dollar, wegens het in gevaar brengen van de publieke gezondheid.

Avlakeotes is niet de enige voorganger in Californië die de coronamaatregelen voor kerkelijke samenkomsten negeert. Voorganger van Grace Community Church John MacArthur komt tevens samen met zijn grote gemeente in hun kerkgebouw in Los Angeles. De boetes voor deze evangelicals lopen hoger op, tot ongeveer 20.000 dollar.


Corona
- Jongeren in coronatijd: Jessica is soms somber en vindt de maatregelen doorslaan
- PKN vindt het verantwoord om met meer mensen naar de kerk te gaan
- Bijna 1 op de 5 christenen gaat na corona niet of minder naar de kerk
- Coronadebat: Zijn er versoepelingen voor kerken op komst?
- 'Eindtijdprofeet' Jaap Dieleman waarschuwt miljoenen Nederlanders in magazine voor hel en verdoemenis
Meer over Corona »

Reacties

E
Ik denk en zie juist, door de live-uitzendingen een groter bereik behaald wordt. Dus het evangelie wordt niet teniet gedaan. Ik ben voorstander van op een normale manier van samenkomen, maar de regering en RIVM, OMT, media en WHO zorgen voor een angstcultuur om een virus die helemaal niet zo dodelijk is als zij doen geloven.



Ik ben zelf ook ziek geweest, dus weet waar ik over spreek. Helaas zijn hierdoor ook onder de gelovigen vele bang geworden. Mensen dit is nog maar het begin.
P
De verspreiding van het evangelie wordt teniet gedaan door de verspreiding van corona.
R
Groot gelijk, of je laat alles naar de bliksem gaan ( w.o. de kerk) of je rekent af met de angst.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen