verliefd stel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 februari 2021 door Alpha Nederland

Alpha Nederland geeft kerkleiders een Marriage Course Experience cadeau

Niet alleen kerken, maar ook kerkleiders hebben een bewogen jaar achter de rug. Daarom wil Alpha Nederland zoveel mogelijk kerkleiders (en hun partner) in het zonnetje zetten. Tijdens twee dinsdagavonden volgen kerkleiders en hun partner de Marriage Course Online. "We willen kerkleiders op die manier een hart onder de riem steken én ze helpen om ondanks alle drukte en stress twee mooie avonden met hun partner te beleven”, legt Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, uit.

Marriage Course Online
Afgelopen jaar heeft Alpha Nederland een groei in het aantal deelnemers van Marriage Courses gezien. “Dat valt te verklaren door de prachtige nieuwe materialen, zoals die video’s van de Marriage Course Series, die we nu gratis aan de kerk beschikbaar stellen. Maar uiteraard draagt de Marriage Course Online daar ook aan bij: door deze online variant konden cursussen in de coronatijd toch doorgaan. Kerken kunnen hun Marriage Courses gemakkelijk online organiseren”, legt Drop uit. Veel stellen maken gebruik van de online mogelijkheden: er is 20% groei in het aantal deelnemers in 2020.

Twee avondjes ‘uit’
Met de Marriage Course Experience wil Alpha Nederland kerkleiders in de watten leggen en inspireren in de relatie met hun partner. “Tegelijk is het natuurlijk een mooie gelegenheid om zelf kennis te maken met de Marriage Course”, geeft Drop aan. “Tijdens deze twee avonden duiken de stellen in twee thema’s van de Marriage Course. Zo geven stellen een boost aan hun relatie. Natuurlijk zijn er volop Marriage Courses door het land waar ze de resterende avonden kunnen volgen. Met deze twee avonden geven we een voorproefje.” Er zullen, net als bij een reguliere Marriage Course, geen groepsgesprekken zijn. De bijeenkomsten zijn ‘avondjes uit’ waarbij partners enkel met elkaar in gesprek zijn.

Marriage Course Experience
De twee avonden zijn gericht op kerkleiders en hun partner. Te denken valt aan dominees, predikanten, ouderlingen en voorgangers. Inhoudelijk zal er namelijk specifieke aandacht zijn voor huwelijken in de context van het kerkleiderschap. De bijeenkomsten van de Marriage Course Experience zullen (online) plaatsvinden op dinsdagavonden 2 en 16 maart en worden geleid door Ron en Annette van der Spoel. Dit voorgangersechtpaar heeft jarenlange ervaring met het kerkleiderschap én het organiseren van de Marriage Course. Ze zien de meerwaarde van de Marriage Course niet alleen voor deelnemende stellen, maar merken ook positieve effecten op hun eigen huwelijk. Hier vind je meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de Marriage Course Experience.
Om kerkleiders in hun huwelijk te ondersteunen, ontwikkelde Alpha Nederland ook een whitepaper ‘Getrouwd met de kerk(leider)’ en diverse blogs over het onderwerp. Lees hierover meer op deze website.

Over de organisatie
Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich inzet voor: de evangelisatie van Nederland, vitalisering van de kerk en transformatie van de samenleving. Alpha Nederland biedt naast Alpha (Online) ook Alpha Youth (Online), Alpha Students (Online), Alpha Prisons, Alpha Vluchtelingen en Alpha Senioren aan. Ook is zij uitgever van de Marriage en Parenting Courses. Deze cursussen zijn gericht op duurzame en gezonde relaties binnen het gezin. Daarnaast werkt Alpha Nederland samen met partners aan de Worship Central Course en de Prayer Course.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen