Marcel Vroegop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 februari 2021 door Redactie

Online toerustingsplatform Goed in vorm gelanceerd

Het digitale, interkerkelijke toerustingsplatform ‘Goed in vorm’ is gelanceerd. Dit platform is bedoeld voor ambtsdragers, leidinggevenden, catecheten, evangelisatiemedewerkers en iedereen die betrokken is op kinderen en jongeren in de gemeente. Marcel Vroegop, projectleider Goed in vorm: “Met dit platform brengen we het beste aanbod en toerusting van verschillende partijen samen op één plein.”

Goed in vorm biedt een online omgeving met materiaal, verwerking en toerusting voor al deze doelgroepen. Het is een omgeving om heerlijk in te grasduinen, werkvormen te verzamelen en zo geïnspireerd te raken met het oog op het kinder- en jeugdwerk in de gemeente. Marcel Vroegop: “Door middel van zogenoemde ‘inspiratielijstjes’ kun je alles wat je waardevol vindt bewaren en delen met anderen. Dit kan je echt enorm helpen in je voorbereiding op de kinderclub, catechese of jeugdvereniging bijvoorbeeld.”

Om leidinggevenden en ambtsdragers verder te helpen in hun vaardigheden die nodig zijn voor het kinder- en jeugdwerk is er online toerusting beschikbaar. Marcel: “De toerusting heeft allerlei vormen waaronder online cursussen die zelfstandig, maar ook in verbinding met plaatselijke toerusting in de gemeente gevolgd kunnen worden. Daarnaast zijn er talloze verdiepende artikelen, opnames van lezingen en geven we je updates over trends en ontwikkelingen in de jeugdcultuur.”

“Naast het prachtige aanbod, vind ik het feit dat het interkerkelijk is ook schitterend”, zegt Marcel Vroegop, “het overstijgt namelijk kerken en organisaties. En dat moet ook. We hebben in deze tijd de luxe niet om allemaal ons eigen clubje op te richten. Als je elkaar op de inhoud kunt vinden, laat daar dan ook de verbinding gezocht worden. Niet een naam of kerkverband is de focus van ons werk, maar kwaliteit en inhoud. We hopen dat velen zich inhoudelijk zullen herkennen in het materiaal én de kwaliteit goed kunnen gebruiken in het vele werk dat er in de kerken gedaan mag worden.”

“Ik hoop en bid dat God dit platform zo zal zegenen dat dwars door alle lek en gebrek van ons mensen heen, God Zijn koninkrijk bouwt en jong en oud de stem van de levende God zullen horen en zullen leven!”

Foto: Goedinvorm.nu

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen