openbaar vervoer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 februari 2021 door Patrick Goede

Ophef over Bijbelteksten op Duitse treinen

Al sinds de jaren 70 wordt er in de treinen en op de treinstations van Stuttgart geadverteerd met teksten uit de Bijbel. Maar nu ligt dat in de Duitse politiek onder vuur. Dat meldt Evangelical Focus. "Het publieke domein hoort geen plek van indoctrinatie te zijn", stellen verschillende politieke partijen.

De linkse Piratenpartij heeft gevraagd om nieuwe advertentieregels in de treinen van Stuttgart zodat niemand zich beledigd voelt door de Bijbelteksten. De partij is van mening dat de evangelische en vaak missionaire Bijbelteksten de reizigers ongemakkelijk kunnen maken. Ze willen een verbod op Bijbelteksten en gelijksoortige religieuze uitingen. "Adverteerders moeten een meer neutraal wereldbeeld gaan hanteren." 

De Protestantse kerk in Württemberg, die 12200 euro heeft bijgedragen aan de advertenties, zegt dat de Bijbelcitaten "hoop en kracht" geven aan de reizigers en dat ze in geen geval burgers discrimineren. Ook organen binnen het CDU verdedigen het recht van religieuze organisaties om met Bijbelteksten te adverteren. "Adverteren met teksten uit de Bijbel kent een lange traditie in ons land. Kerkgebouwen vormen vaak het centrum van veel dorpen en ook in huizen vind je Bijbelteksten aan de wand."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen