transgender
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 februari 2021 door Patrick Goede

Twitter en Facebook blokkeren christelijke website en hoogleraar wegens uitlatingen over transgenders

De christelijke website Daily Citizen en hoogleraar Robert Gagnon hebben blokkades van Twitter en Facebook aan hun broek gekregen. De Daily Citizen noemde een transgendervrouw "een man, die gelooft dat hij een vrouw is". Robert Gagnon is een hoogleraar op het gebied van seksualiteit en noemde de transgenderideologie een "religieuze sekte" en pseudo-wetenschap omdat het tegen de biologie ingaat.

Facebook en Twitter blokkeerden het account van Gagnon omdat hij zou "aanzetten tot geweld". De Daily Citizen zou zich in hun tweet schuldig gemaakt hebben aan "haatdragende content". De website geeft aan dat meerdere website op deze manier verwijzen naar een transgender.

De site verwerpt elke aantijging van Twitter dat ze tot geweld zouden oproepen. "Als christelijke website zouden we dat nooit doen. We hebben slechts aan onze lezers uitgelegd wat transgendervrouwen zijn, namelijk geboren mannen die denken dat ze een vrouw zijn. Los van eventuele geslachtsoperaties of hormonen."

Ook Robert Gagnon ontkent elke aanzet tot geweld. "Er was absoluut geen aanzet tot geweld van onze kant. We veroordelen geweld tegen welke persoon dan ook. Dit is een zielig excuus om censuur mogelijk te maken die zich richt op het geloof, geweten en logica van anderen."

Reacties

Ook nu zien we weer hoe christenen die eerlijk een nuchtere analyse en waarheid willen doorgeven, geframed worden met valse beschuldiging. Het is gewoon waar dat een transgendervrouw een man is die GELOOFT dat hij een vrouw is (genderdysforie). Het fysieke geslacht is immers niet te ontkennen. Overigens, voor de nood van hen die ten onrechte denken in het verkeerde lichaam te zitten, is er Godzijdank een oplossing.
W
De vervolging begint in eigen kring, van binnenuit
Er loopt nu eenmaal een brede slotgracht rond ons kasteel van geloof en dat kasteel is alleen te bereiken als we de ophaalbrug van ons eigen gelijk inleveren bij onze Schepper.

Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad. (Psalm 119:105 - hsv).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen