pakistan godslastering protest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 februari 2021 door Redactie

Christelijke verpleegkundige mishandeld na valse beschuldiging van godslastering

Een christelijke verpleegkundige uit Pakistan is mishandeld door haar islamitische collega nadat hij haar onterecht beschuldigde van godslastering. Tabitha Nazir Gill (30) werd door haar collega beschuldigd, nadat ze hem betrapte op het bestelen van een patiënt. Er staan zware straffen op godslastering in het islamitische land. De moslim verspreidde shockerende beelden van de mishandeling op het internet, meldt de Christian Post.

Ziekenhuispersoneel besloot Gill met touwen vast te binden en op te sluiten tot de politie arriveerde om de christelijke verpleegkundige te arresteren wegens blasfemie. De politie liet Gill in eerste instantie vrij, omdat zij geen bewijs konden leveren voor de godslastering die zij volgens haar collega had gepleegd. De islamitische collega drong er bij de agenten op aan toch een boete uit te schrijven. Gill is samen met haar familie gevlucht naar een geheime locatie wegens de blijvende dreiging.

Gill werkte al negen jaar in een ziekenhuis dat minder bedeelden helpt in Pakistan. Christenen zijn in het islamitische land een sociale minderheid. Het land staat op plek 5 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Als Pakistaanse christen moet je continu op je hoede zijn, omdat een beschuldiging van blasfemie of een andere overtreding van de islamitische wetgeving kan leiden tot zware straffen.

"Ook wanneer een christen wordt vrijgesproken, is hij zijn leven nog niet zeker", stelt International Christian Concern (ICC) directeur William Stark. ICC is een internationale hulporganisatie voor vervolgde christenen. "We roepen Pakistaanse autoriteiten op om eerlijk te handelen en deze valse beschuldiging te laten vallen. Het is de beschuldiger die schuldig is. De Pakistaanse godslasteringswetten zijn te makkelijk te misbruiken. Extremisten maken gebruik van de wetten om geweld richting religieuze minderheden te rechtvaardigen", aldus Stark.


Christenvervolging
- Rechter bepaalt dat Saoedische christen 66.000 euro moet betalen aan moslimfamilie
- Vietnamese huiskerken vrezen zwaardere vervolging na uitbraak coronavirus
- Bijna 1.500 christenen vermoord in Nigeria in vier maanden tijd
- Opnieuw christelijke verpleegkundige vervolgd voor blasfemie in Pakistan
- Familie gearresteerde Chinese voorgangers pas dagen later op de hoogte gebracht
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen