Van Maria Lichtmis tot Pinksteren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2021 door Redactie

Nieuw gebedenboek bereikt weer groot publiek

Het nieuwe gebedenboek ‘Van Maria Lichtmis tot Pinksteren’ bereikt weer een groot publiek. Na het succes van het gebedenboek rond Kerstmis (25.000 exemplaren) is deze nieuwe uitgave bij de presentatie al weer goed voor ruim 12.000 bestellingen. "Het geeft vooral aan dat in deze onzekere tijden er een grote behoefte is aan bidden in huiselijke kring. Nu kerken nog steeds beperkt toegankelijk zijn en mensen vooral thuis moeten blijven, zeker met deze avondklok, biedt bidden in huiselijke kring blijkbaar een grote troost", aldus uitgever Leo Fijen.

Succesformule
Deze week komen er maar liefst 15.000 boeken van de drukpers. Aan dit nieuwe gebedenboek werkt een grote groep mensen mee: kloosterlingen, bisschoppen, spirituele voortrekkers, wetenschappers, mannen en vrouwen. Ze hebben hun favoriete gebeden voor de vastentijd en paastijd ingestuurd en lichten ook steeds toe waarom dat gebed zo veel voor hen betekent. "Deze succesformule geeft lezers de kans nieuwe gebeden te ontdekken en zich te spiegelen aan de uitleg. Maar meer nog biedt deze keur aan gebeden handvatten om te bidden. En veel mensen in deze onzekere tijd kennen niet meer de woorden om te bidden. In deze uitgave krijgen ze deze woorden aangereikt", aldus uitgever Leo Fijen.

De vreugde van het geloof delen
Toch is er volgens Leo Fijen nog iets anders aan de hand, zeker met de rellen van de afgelopen dagen in het achterhoofd. "We delen vooral de zorgen in het publieke domein, over het virus, over de mutaties, over de trage voortgang van de vaccinaties, over de saaiheid van het leven, over de avondklok, over de rellen en over al het geweld. Het kwade schreeuwt, maar het goede fluistert. Dat goede delen we te weinig. In dit gebedenboek delen we in alle bescheidenheid de vreugde van het geloof. En ook dat spreekt aan omdat we het goede zichtbaar maken en zo mensen in het gebied verbinden met elkaar", zo denkt Leo Fijen, van uitgeverij Adveniat.

Uitgave van Adveniat
Van Maria Lichtmis tot Pinksteren, bidden in onzekere tijden, paperback, ISBN 9789493161535, telt 208 pagina’s, loopt van begin februari tot eind mei, kost € 9,99. Bij een bestelling van 100 of meer exemplaren is de prijs € 3,- per stuk. Dit gebedenboek is een uitgave van Adveniat te Baarn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen