Stel bed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET INTIMITIJD

 

Vier spannende opdrachten om samen te doen als de avondklok is ingegaan

“Nooit verwacht dat ik dit woord, avondklok, nog eens zou gebruiken” vertelt Els Gouman eigenaar van de christelijke online-erotiekshop intimitijd.nl. De laatste keer dat er een avondklok in Nederland was, was het oorlog. Het blijft een bizarre tijd, leven in een wereld waarin een pandemie ons dagelijks leven beheerst. En hoe pittig deze periode ook is, toch moeten we er met elkaar maar het beste van maken. Al eerder gaf Els in een interview tips over hoe deze coronatijd gebruikt kan worden om meer verdieping te vinden in je relatie. Ze krijgt dan ook met regelmaat vragen van klanten of zij advies kan geven. Zo vroeg een klant laatst: “Kan je ons advies geven in de aanschaf van éen van jouw producten? Wij hebben hier geen ervaring in, maar in deze lockdown kunnen we wel wat gezelligheid gebruiken’. 

In de aankomende periode ben je als stel nog meer op elkaar aangewezen in de avonden. Investeren in intimiteit in deze periode bevelen we de lezers van CIP namens Intimitijd dan ook van harte aan! Daarom weer een aantal leuke tips van Els om je relatie meer verdieping te geven.

Opdracht 1: Maak een ‘intieme vragen pot’
Deze opdracht vraagt iets meer voorbereidingstijd. Het idee is als volgt: Samen met je partner verzin je gedurende de dag of week een aantal intieme vragen die je altijd al eens aan je partner had willen stellen. Doe dit apart van elkaar. Schrijf elke vraag op een apart briefje en doe deze in een pot. Prik een avond in je agenda en zorg voor een romantische sfeer. Steek een kaarsje aan, wijntje erbij. Pak om de beurt een vraag uit de pot en stel deze aan de ander. Zo leer je elkaar nog beter kennen.  

Opdracht 2: Stel samen een romantische bucketlist op
Iedereen heeft wel een diep verlangen, wens of fantasie in relatie tot de romantiek met elkaar. Misschien ken je ze wel van elkaar. Maar heb je ze ook al eens samen opgeschreven? Ga er eens samen voor zitten. Pak pen en papier (of maak een notitie op je telefoon) en begin met schrijven. Wie weet kom je samen op nog meer leuke ideeën en fantasieën. Plezier gegarandeerd! Wie weet leer je de verlangens van je partner zo ook nóg beter kennen. Blijven fantaseren is alleen maar goed. En weet dat vanuit seksuologen, het hebben van fantasieën, juist wordt aangemoedigd!  

Opdracht 3: Geef een ontspannen gezichtsmassage
Een massage mag niet ontbreken in deze lijst. Maar de standaard lichaamsmassage kennen we allemaal wel. Nog intiemer is het als je je partner zijn of haar gezicht heel zachtjes masseert. Gebruik hiervoor geen zwaar geurende olie, maar een neutrale olie. Vraag je partner de ogen te sluiten en masseer vervolgens zijn of haar gezicht. 

Opdracht 4: Schrijf elkaar een liefdesbrief
Je hebt vast wel regelmatig een goed gesprek, waarin je met elkaar deelt hoe het met je gaat. Maar wanneer heb je voor het laatst een liefdesbrief geschreven voor je partner? Iets wat je vertelt tegen je partner is vaak een momentopname. Maar in een echte liefdesbrief kan je laten zien waarom je van je partner houdt. En het leuke is dat je hem kan bewaren zodat je deze vaker kan teruglezen. Zeker in de momenten dat je het samen even wat moeilijker hebt kan je de liefdesbrief er weer bij pakken om elkaar eraan te herinneren aan het verliefde gevoel dat je eerder voelde toen je de brief voor het eerst las. Een duurzame investering van je tijd!

Op zoek naar meer inspiratie voor je liefdesleven? Neem dan eens samen een kijkje in de webshop van Els.